Nieuw succes voor Kip Caravan in China

De toekomst lacht Kip Caravan weer toe. Het bedrijf boekt onverwachte successen met nieuwe modellen en een exportovereenkomst met China.

Het geheim van het succes is ,,het allemaal anders doen. Eigenwijs zijn, doen wat je denkt dat er moet gebeuren", zegt Kip-topman Henk Gunnink in een interview afgelopen zaterdag in het AD.

Kip Caravan had jarenlang problemen en vroeg in 2010 faillissement aan. Het werd overgenomen door Gunnink, die toen eigenaar was van het bedrijf Boedelbak. Hij haalde naar eigen zeggen de bezem door Kip Caravan, niet alleen door werknemers te ontslaan maar ook door een nieuw caravanmodel te ontwikkelen: de Shelter, die in allerlei kleuren en prints te verkrijgen is.

Kers op de taart is de deal met China, die een kleine 3 weken geleden werd ondertekend. Het land heeft kamperen als een groeimarkt bestempeld en trekt er veel geld voor uit. ,,Als je er vanaf het begin bij bent, kun je een plekje veroveren", aldus Gunnink.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw succes voor Kip Caravan in China - Automobielmanagement.nl

Nieuw succes voor Kip Caravan in China

De toekomst lacht Kip Caravan weer toe. Het bedrijf boekt onverwachte successen met nieuwe modellen en een exportovereenkomst met China.

Het geheim van het succes is ,,het allemaal anders doen. Eigenwijs zijn, doen wat je denkt dat er moet gebeuren", zegt Kip-topman Henk Gunnink in een interview afgelopen zaterdag in het AD.

Kip Caravan had jarenlang problemen en vroeg in 2010 faillissement aan. Het werd overgenomen door Gunnink, die toen eigenaar was van het bedrijf Boedelbak. Hij haalde naar eigen zeggen de bezem door Kip Caravan, niet alleen door werknemers te ontslaan maar ook door een nieuw caravanmodel te ontwikkelen: de Shelter, die in allerlei kleuren en prints te verkrijgen is.

Kers op de taart is de deal met China, die een kleine 3 weken geleden werd ondertekend. Het land heeft kamperen als een groeimarkt bestempeld en trekt er veel geld voor uit. ,,Als je er vanaf het begin bij bent, kun je een plekje veroveren", aldus Gunnink.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding