Volgens Quote leende Ritskes jarenlang tientallen miljoenen van Stienstra. Laatstgenoemde legde in maart vorig jaar de leiding van zijn beleggingsmaatschappij bij Frans Herberighs. Die heeft, zo schrijft Quote, eerder aangegeven ,,een einde te willen maken aan riskante beleggingen en investeringen” en heeft een deurwaarder op Ritskes afgestuurd.

Ritskes is woensdag niet direct bereikbaar voor commentaar. Tegen Quote verklaarde hij dat de titel voor een conservatoir beslag in Nederland eenvoudig te verkrijgen is, en dat de soep dus helemaal niet zo heet gegeten hoeft te worden als hij nu wordt geserveerd.

De investeringsmaatschappij van Ritskes, Quivest, is grootaandeelhouder van Antonov.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding