Dat meldt het Financieele Dagblad. De Hoge Raad stelt dat op grond van de standaardbepalingen in de hypotheekovereenkomsten van de Rabobank, de bank niet mag overgaan tot het in beslag nemen van goederen zoals een auto of meubels. Ook voor loonbeslag moet de bank eerst naar de rechter. Als iemand na gedwongen verkoop een restschuld heeft, moet de bank toch eerst naar de rechter. De uitspraak van de raad volgt op een procedure die is aangespannen door de deurwaarders GGN en de Rabobank zelf.

Het Financieele Dagblad denkt dat de uitspraak van de Hoge Raad gevolgen kan hebben voor de Nederlandse hypotheekmarkt.  De redenering daarbij is dat als het innen van restschulden moeilijker wordt, het voor banken lastiger zou kunnen zijn Nederlandse hypotheken door te verkopen aan financiële partijen, of anderszins geld aan te trekken om de leningen te financieren.