Pan-Europese homologatie voor Donkervoort D8 GTO

Donkervoort Automobielen meldt dat de nieuwe D8 GTO officieel de nieuwe Europese kleine serie-typegoedkeuring heeft weten te behalen. Dit geeft exportmogelijkheden voor Donkervoort.

Die nieuwe goedkeuring wordt niet alleen in alle Europese lidstaten geaccepteerd, maar ook in Zwitserland, Rusland en de Golfstaten. Met ondersteuning van quattro GmbH van Audi, Donkervoorts vaste partner op het gebied van motoren,  en van Bosch heeft Donkervoort de nieuwe zogenoemde European Community Small Series Type Approval (ECSSTA) verkregen. De goedkeuring garandeert (technische) kwaliteitsnormen aan de auto. Maar, niet onbelangrijk, het geeft Joop Donkervoort toegang tot nieuwe markten in bijvoorbeeld Oost-Europa. In het verleden bestond nog altijd een mogelijkheid voor elke Europese lidstaat om een auto, ondanks een Europese kleine serie-typegoedkeuring, alsnog individueel te keuren. In de praktijk kwam het neer op een individuele typegoedkeuring in iedere lidstaat. Dat is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Maar binnen de Europese Unie werd recentelijk een nieuw akkoord bereikt over de  (aangescherpte) eisen waaraan een auto met een nieuwe Europese kleine serie-typegoedkeuring moet voldoen.  Deze nieuwe typegoedkeuring moet dan ook door alle EU-lidstaten worden geaccepteerd en deze grote verandering in de Europese wetgeving maakt de individuele typegoedkeuring per land overbodig. Dankzij het behalen van de ECSSTA behoort een complex en kostbaar homologatie-traject tot het verleden. "De Europese kleine serie-typegoedkeuring geeft ons de mogelijkheid en de vrijheid verder te kunnen bouwen aan de voor ons zeer belangrijke exportmarkten", zegt Joop Donkervoort, oprichter van het sinds 1978 bestaande sportwagenmerk. Zijn bedrijf exporteert ongeveer zeventig procent van de productie en zegt Audi dankbaar te zijn voor de ‘fantastische ondersteuning’ gedurende het ontwikkelingsproces rondom de GTO." Met het behalen van de Europese kleine serie-typegoedkeuring komt ook de officiële introductie van de D8 GTO snel dichterbij – de internationale introductie staat gepland voor dit voorjaar. In die periode zullen ook de eerste Premium GTO’s aan hun nieuwe eigenaren worden afgeleverd. Deze inmiddels vrijwel uitverkochte gelimiteerde serie van de eerste 25 full-options  GTO’s  gaat vooraf aan de normale GTO die vanaf 2014 zal worden geleverd. Verdere details volgen bij de officiële introductie in april of mei. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Denis (en collega’s), van harte gefeliciteerd namens de medewerkers van Seldenrijk BV

Geplaatst door: Corné Seldenrijk op
Pan-Europese homologatie voor Donkervoort D8 GTO - Automobielmanagement.nl

Pan-Europese homologatie voor Donkervoort D8 GTO

Donkervoort Automobielen meldt dat de nieuwe D8 GTO officieel de nieuwe Europese kleine serie-typegoedkeuring heeft weten te behalen. Dit geeft exportmogelijkheden voor Donkervoort.

Die nieuwe goedkeuring wordt niet alleen in alle Europese lidstaten geaccepteerd, maar ook in Zwitserland, Rusland en de Golfstaten. Met ondersteuning van quattro GmbH van Audi, Donkervoorts vaste partner op het gebied van motoren,  en van Bosch heeft Donkervoort de nieuwe zogenoemde European Community Small Series Type Approval (ECSSTA) verkregen. De goedkeuring garandeert (technische) kwaliteitsnormen aan de auto. Maar, niet onbelangrijk, het geeft Joop Donkervoort toegang tot nieuwe markten in bijvoorbeeld Oost-Europa. In het verleden bestond nog altijd een mogelijkheid voor elke Europese lidstaat om een auto, ondanks een Europese kleine serie-typegoedkeuring, alsnog individueel te keuren. In de praktijk kwam het neer op een individuele typegoedkeuring in iedere lidstaat. Dat is een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Maar binnen de Europese Unie werd recentelijk een nieuw akkoord bereikt over de  (aangescherpte) eisen waaraan een auto met een nieuwe Europese kleine serie-typegoedkeuring moet voldoen.  Deze nieuwe typegoedkeuring moet dan ook door alle EU-lidstaten worden geaccepteerd en deze grote verandering in de Europese wetgeving maakt de individuele typegoedkeuring per land overbodig. Dankzij het behalen van de ECSSTA behoort een complex en kostbaar homologatie-traject tot het verleden. "De Europese kleine serie-typegoedkeuring geeft ons de mogelijkheid en de vrijheid verder te kunnen bouwen aan de voor ons zeer belangrijke exportmarkten", zegt Joop Donkervoort, oprichter van het sinds 1978 bestaande sportwagenmerk. Zijn bedrijf exporteert ongeveer zeventig procent van de productie en zegt Audi dankbaar te zijn voor de ‘fantastische ondersteuning’ gedurende het ontwikkelingsproces rondom de GTO." Met het behalen van de Europese kleine serie-typegoedkeuring komt ook de officiële introductie van de D8 GTO snel dichterbij – de internationale introductie staat gepland voor dit voorjaar. In die periode zullen ook de eerste Premium GTO’s aan hun nieuwe eigenaren worden afgeleverd. Deze inmiddels vrijwel uitverkochte gelimiteerde serie van de eerste 25 full-options  GTO’s  gaat vooraf aan de normale GTO die vanaf 2014 zal worden geleverd. Verdere details volgen bij de officiële introductie in april of mei. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Denis (en collega’s), van harte gefeliciteerd namens de medewerkers van Seldenrijk BV

Geplaatst door: Corné Seldenrijk op