Record aan faillissementen in maand februari: 755

Het aantal failliet verklaarde bedrijven en instellingen in Nederland is over de maand februari opgelopen tot 755, het hoogste aantal in één maand tijd ooit.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. Ook in januari waren er veel faillissementen, namelijk 734. Het CBS heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers. Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driemaandsgemiddelde. Dat schommelt al een halfjaar rond de 600 en kwam in februari uit op 680.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Record aan faillissementen in maand februari: 755 - Automobielmanagement.nl

Record aan faillissementen in maand februari: 755

Het aantal failliet verklaarde bedrijven en instellingen in Nederland is over de maand februari opgelopen tot 755, het hoogste aantal in één maand tijd ooit.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. Ook in januari waren er veel faillissementen, namelijk 734. Het CBS heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers. Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driemaandsgemiddelde. Dat schommelt al een halfjaar rond de 600 en kwam in februari uit op 680.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding