2012: Conti behaalt beste resultaat ooit

In 2012 heeft bandenfabrikant Continental haar beste resultaat ooit behaald. Dit zei Continental’s CEO Dr. Elmar Degenhart tijdens de presentatie van de cijfers in Frankfurt am Main.

De resultaten werden volgens Degenhart behaald in een moeilijke marktomgeving. In 2012 vergrootte Continental haar winst tot bijna 1,9 miljard euro, en dat is een stijging van meer dan 50 procent ten opzichte van het jaar eerder. De omzet nam met 7,3 procent toe tot 32,7 miljard euro. Voor 2013 is de verwachting dat de omzet van de gehele Continental groep met ruim 5 procent stijgt tot meer dan 34 miljard euro.

Degenhard zei te verwachten dat de Europese markt zwak zal blijven. Voor Amerika verwacht hij een groei, hoewel die groei minder hard zal gaan dan in 2012. "Azië zal wel een flinke groei laten zien."

De markt voor vervangingsbanden zal naar zijn verwachtingen niet groeien. De verkopen zullen in het eerste kwartaal met 1 tot 3 procent dalen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012, aldus Continental.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

2012: Conti behaalt beste resultaat ooit - Automobielmanagement.nl

2012: Conti behaalt beste resultaat ooit

In 2012 heeft bandenfabrikant Continental haar beste resultaat ooit behaald. Dit zei Continental’s CEO Dr. Elmar Degenhart tijdens de presentatie van de cijfers in Frankfurt am Main.

De resultaten werden volgens Degenhart behaald in een moeilijke marktomgeving. In 2012 vergrootte Continental haar winst tot bijna 1,9 miljard euro, en dat is een stijging van meer dan 50 procent ten opzichte van het jaar eerder. De omzet nam met 7,3 procent toe tot 32,7 miljard euro. Voor 2013 is de verwachting dat de omzet van de gehele Continental groep met ruim 5 procent stijgt tot meer dan 34 miljard euro.

Degenhard zei te verwachten dat de Europese markt zwak zal blijven. Voor Amerika verwacht hij een groei, hoewel die groei minder hard zal gaan dan in 2012. "Azië zal wel een flinke groei laten zien."

De markt voor vervangingsbanden zal naar zijn verwachtingen niet groeien. De verkopen zullen in het eerste kwartaal met 1 tot 3 procent dalen ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012, aldus Continental.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding