Carsontheweb ook in Nederland

Veilinghuis Carsontheweb houdt 18 april de kick off van haar vestiging in Nederland. Carsontheweb startte in 2003 in België als internet veilinghuis en heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Directeur Remco Otte start met zes medewerkers in Vianen maar verwacht een snelle groei. "We starten niet geheel blanco. Integendeel zelfs. Vorig jaar exporteerden we al 11 duizend auto’s vanuit Nederland naar het buitenland. De Nederlandse occasion is en blijft een uiterst populaire auto. Maar we kunnen nu de auto’s ook in Nederland zelf aanbieden." Carsontheweb heeft ruim twintigduizend geregistreerde BtB-klanten.

Carsontheweb ervaart dat leasemaatschappijen vertrouwen krijgen in de opbrengsten en de afhandeling van de veiling en schakelen volgens Otte daarom steeds vaker het veilinghuis in. "We hebben bijvoorbeeld met enkele gerenomeerde partijen de overeenkomst dat zij al hun auto’s via de veiling laten lopen. Dat zegt natuurlijk wel wat over het vertrouwen dat er heerst."

Transparantheid is volgens hem hier het sleutelwoord. "Zowel in de keuringen die al onze auto’s ondergaan als in de kosten. De veilingkosten komen op 125 euro per auto. Daarnaast zijn er countrykosten die afhankelijk van het land waar de auto vandaan komt tussen de zeventig en 145 euro liggen." Nabellen om nog eens in onderhandeling te gaan over prijzen zal niet voorkomen. "Onze veilingen zijn open. De afgehamerde prijs is de enige prijs. Al onze veilingen zijn ook honderd procent online." Carsontheweb staat garant voor de financiële afhandeling. "De koper bepaalt daarna of wij de logistieke afhandeling voor hem verzorgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Carsontheweb ook in Nederland - Automobielmanagement.nl

Carsontheweb ook in Nederland

Veilinghuis Carsontheweb houdt 18 april de kick off van haar vestiging in Nederland. Carsontheweb startte in 2003 in België als internet veilinghuis en heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland en Italië.

Directeur Remco Otte start met zes medewerkers in Vianen maar verwacht een snelle groei. "We starten niet geheel blanco. Integendeel zelfs. Vorig jaar exporteerden we al 11 duizend auto’s vanuit Nederland naar het buitenland. De Nederlandse occasion is en blijft een uiterst populaire auto. Maar we kunnen nu de auto’s ook in Nederland zelf aanbieden." Carsontheweb heeft ruim twintigduizend geregistreerde BtB-klanten.

Carsontheweb ervaart dat leasemaatschappijen vertrouwen krijgen in de opbrengsten en de afhandeling van de veiling en schakelen volgens Otte daarom steeds vaker het veilinghuis in. "We hebben bijvoorbeeld met enkele gerenomeerde partijen de overeenkomst dat zij al hun auto’s via de veiling laten lopen. Dat zegt natuurlijk wel wat over het vertrouwen dat er heerst."

Transparantheid is volgens hem hier het sleutelwoord. "Zowel in de keuringen die al onze auto’s ondergaan als in de kosten. De veilingkosten komen op 125 euro per auto. Daarnaast zijn er countrykosten die afhankelijk van het land waar de auto vandaan komt tussen de zeventig en 145 euro liggen." Nabellen om nog eens in onderhandeling te gaan over prijzen zal niet voorkomen. "Onze veilingen zijn open. De afgehamerde prijs is de enige prijs. Al onze veilingen zijn ook honderd procent online." Carsontheweb staat garant voor de financiële afhandeling. "De koper bepaalt daarna of wij de logistieke afhandeling voor hem verzorgen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding