Prognose Bovag en RAI: 410 duizend auto’s in 2013

Naar aanleiding van de tegenvallende verkoopcijfers in de eerste maanden van het jaar hebben Bovag en RAI Vereniging de prognose voor het aantal verkochte personenauto’s in 2013 gewijzigd van 480 duizend naar 410 duizend.

"De aanpassing is noodzakelijk nu blijkt dat het lage consumentenvertrouwen langer aanhoudt en diepere economische sporen achterlaat dan verwacht", motiveren  beide organisaties. Zowel zakelijke als particuliere autokopers stellen aankopen uit of hebben al vóór de veranderingen in belastingwetgeving van afgelopen 1 januari fiscaal gunstige auto’s aangeschaft. De eerdere prognose van 480 duizend stuks werd opgesteld in oktober 2012, toen de vooruitzichten nog relatief florissant waren.

Het afgelopen jaar eindigde op 502.544 verkochte auto’s. Per maand waren er grote schommelingen, onder invloed van wijzigingen in BPM-wetgeving en fiscale bijtelling voor zakelijke rijders. Na de aanpassingen van 1 januari staan voor de rest van 2013 geen veranderingen in autofiscaliteit op stapel.

De eerste twee maanden van 2013 werden 29,2% minder auto’s verkocht dan in de vergelijkbare periode van 2012.  Dat komt neer op 80.108 respectievelijk 114.119 stuks. Voor de maand maart wordt geen spectaculair herstel verwacht. Beide brancheorganisaties verwachten dat de markt later dit jaar in rustiger vaarwater terecht zal komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Prognose Bovag en RAI: 410 duizend auto’s in 2013 - Automobielmanagement.nl

Prognose Bovag en RAI: 410 duizend auto’s in 2013

Naar aanleiding van de tegenvallende verkoopcijfers in de eerste maanden van het jaar hebben Bovag en RAI Vereniging de prognose voor het aantal verkochte personenauto’s in 2013 gewijzigd van 480 duizend naar 410 duizend.

"De aanpassing is noodzakelijk nu blijkt dat het lage consumentenvertrouwen langer aanhoudt en diepere economische sporen achterlaat dan verwacht", motiveren  beide organisaties. Zowel zakelijke als particuliere autokopers stellen aankopen uit of hebben al vóór de veranderingen in belastingwetgeving van afgelopen 1 januari fiscaal gunstige auto’s aangeschaft. De eerdere prognose van 480 duizend stuks werd opgesteld in oktober 2012, toen de vooruitzichten nog relatief florissant waren.

Het afgelopen jaar eindigde op 502.544 verkochte auto’s. Per maand waren er grote schommelingen, onder invloed van wijzigingen in BPM-wetgeving en fiscale bijtelling voor zakelijke rijders. Na de aanpassingen van 1 januari staan voor de rest van 2013 geen veranderingen in autofiscaliteit op stapel.

De eerste twee maanden van 2013 werden 29,2% minder auto’s verkocht dan in de vergelijkbare periode van 2012.  Dat komt neer op 80.108 respectievelijk 114.119 stuks. Voor de maand maart wordt geen spectaculair herstel verwacht. Beide brancheorganisaties verwachten dat de markt later dit jaar in rustiger vaarwater terecht zal komen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding