ABB robots bouwen nieuwe BMW MINI in Born

VDL Nedcar b.v. en ABB b.v. hebben een supply agreement getekend. VDL Nedcar gaat voor BMW de MINI bouwen in Born en in de nieuwe automobielfabriek gaat men gebruik maken van ABB robots.

Dit betekent een opdracht van zo’n 1000 robots voor de Zweedse robotbouwer. De robots zullen in de periode juni tot en met september 2013 uitgeleverd worden. In de tussentijd zullen ook de productie- en onderhoudsmedewerkers van VDL Nedcar opgeleid worden.

"Dit is voor ABB Robotics in de Benelux een unieke opdracht. In de afgelopen periode zijn er een aantal automobielfabrieken dichtgegaan en als dan de enige onafhankelijke autoproducent van Nederland groots gaat investeren is het geweldig dat de opdracht aan ons gegund wordt", aldus Martin van der Have, sales manager van ABB Robotics.

Ook technisch gezien is deze opdracht belangrijk. De robots voor VDL Nedcar worden gebouwd volgens de BMW-specificaties en dat betekent dat er interessante opties in zitten. Bijvoorbeeld SafeMove, waarmee kosten bespaard worden op het gebied van mechanische veiligheid en er samenwerking mogelijk is tussen mens en robot op een veilige manier. Dat zorgt voor een ongestoorde productie.

Het is de bedoeling dat de eerste MINI in de tweede helft van 2014 van de band zal rollen bij VDL Nedcar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

ABB robots bouwen nieuwe BMW MINI in Born - Automobielmanagement.nl

ABB robots bouwen nieuwe BMW MINI in Born

VDL Nedcar b.v. en ABB b.v. hebben een supply agreement getekend. VDL Nedcar gaat voor BMW de MINI bouwen in Born en in de nieuwe automobielfabriek gaat men gebruik maken van ABB robots.

Dit betekent een opdracht van zo’n 1000 robots voor de Zweedse robotbouwer. De robots zullen in de periode juni tot en met september 2013 uitgeleverd worden. In de tussentijd zullen ook de productie- en onderhoudsmedewerkers van VDL Nedcar opgeleid worden.

"Dit is voor ABB Robotics in de Benelux een unieke opdracht. In de afgelopen periode zijn er een aantal automobielfabrieken dichtgegaan en als dan de enige onafhankelijke autoproducent van Nederland groots gaat investeren is het geweldig dat de opdracht aan ons gegund wordt", aldus Martin van der Have, sales manager van ABB Robotics.

Ook technisch gezien is deze opdracht belangrijk. De robots voor VDL Nedcar worden gebouwd volgens de BMW-specificaties en dat betekent dat er interessante opties in zitten. Bijvoorbeeld SafeMove, waarmee kosten bespaard worden op het gebied van mechanische veiligheid en er samenwerking mogelijk is tussen mens en robot op een veilige manier. Dat zorgt voor een ongestoorde productie.

Het is de bedoeling dat de eerste MINI in de tweede helft van 2014 van de band zal rollen bij VDL Nedcar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding