Autoverzekeringen duurder

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Deze stijging wordt voor 10 procent veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl.

Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. "Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging," licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

 "Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering," aldus Hordijk. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim 1 miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden.

Het Verbond van Verzekeraars stelt dat de Nederlandse autopremies nog altijd tot de laagste van Europa behoren. De verzekeraars noemen nog een reden voor de verhoging: van De Nederlandsche Bank (DNB) moeten verzekeraars hogere reserves aanhouden. DNB waarschuwt al jaren voor te lage premies bij autoverzekeraars. Als ze te maken zouden krijgen met veel schadegevallen, zijn in veel gevallen de reserves onvoldoende.

Autoverzekeringen duurder - Automobielmanagement.nl

Autoverzekeringen duurder

Autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar gemiddeld 16 procent duurder geworden. Deze stijging wordt voor 10 procent veroorzaakt door de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21%. Dat blijkt uit een berekening van Verzekeringssite.nl.

Het lijkt erop dat verzekeraars waarbij klanten zelf hun verzekering kunnen afsluiten de premie meer laten stijgen dan verzekeraars die samenwerken met een tussenpersoon. "Diverse autoverzekeraars geven aan dat slechte schaderesultaten de oorzaak zijn voor de premieverhoging," licht Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Gemiddeld is de premie van de autoverzekering de afgelopen jaren met 28 procent gestegen.

 "Autobezitters kunnen de hogere kosten terugdringen door over te stappen naar een goedkopere autoverzekering," aldus Hordijk. Het prijsverschil tussen autoverzekeringen is groot. De duurste autoverzekering is gemiddeld bijna 3 keer zo duur als de goedkoopste. Alle Nederlanders met een auto kunnen samen ruim 1 miljard euro besparen als ze overstappen naar een goedkopere autoverzekering met dezelfde voorwaarden.

Het Verbond van Verzekeraars stelt dat de Nederlandse autopremies nog altijd tot de laagste van Europa behoren. De verzekeraars noemen nog een reden voor de verhoging: van De Nederlandsche Bank (DNB) moeten verzekeraars hogere reserves aanhouden. DNB waarschuwt al jaren voor te lage premies bij autoverzekeraars. Als ze te maken zouden krijgen met veel schadegevallen, zijn in veel gevallen de reserves onvoldoende.