Nibud: 9% Nederlanders doet auto weg

In het streven naar zuiniger aandoen heeft negen procent van de Nederlanders recentelijk de auto weggedaan. Dat meldt het Nibud op basis van een online peiling.

Daarmee staat de auto onderaan de lijst met te schrappen posten, zoals vakanties, kleding en uit eten. Volgens het Nibud is de auto weliswaar een grote kostenpost maar hikken mensen toch aan tegen het wegdoen ervan. "Een auto is niet alleen gemakkelijk, het is ook een statussymbool dat aantoont dat het (financieel) goed met je gaat."

Uit de peiling blijkt dat bijna zeventig procent van de Nederlandse huishoudens het afgelopen jaar heeft bezuinigd. Niet alleen mensen die slecht rondkomen deden dat, maar ook huishoudens die aangeven de eindjes goed aan elkaar te kunnen knopen: 54% bezuinigde afgelopen jaar al, terwijl 58% van deze categorie aangeeft in 2013 te gaan snijden in de uitgaven. De neiging tot vrijwillige kostenreductie geldt voor alle inkomensgroepen.

Het rapport kunt u hier bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nibud: 9% Nederlanders doet auto weg - Automobielmanagement.nl

Nibud: 9% Nederlanders doet auto weg

In het streven naar zuiniger aandoen heeft negen procent van de Nederlanders recentelijk de auto weggedaan. Dat meldt het Nibud op basis van een online peiling.

Daarmee staat de auto onderaan de lijst met te schrappen posten, zoals vakanties, kleding en uit eten. Volgens het Nibud is de auto weliswaar een grote kostenpost maar hikken mensen toch aan tegen het wegdoen ervan. "Een auto is niet alleen gemakkelijk, het is ook een statussymbool dat aantoont dat het (financieel) goed met je gaat."

Uit de peiling blijkt dat bijna zeventig procent van de Nederlandse huishoudens het afgelopen jaar heeft bezuinigd. Niet alleen mensen die slecht rondkomen deden dat, maar ook huishoudens die aangeven de eindjes goed aan elkaar te kunnen knopen: 54% bezuinigde afgelopen jaar al, terwijl 58% van deze categorie aangeeft in 2013 te gaan snijden in de uitgaven. De neiging tot vrijwillige kostenreductie geldt voor alle inkomensgroepen.

Het rapport kunt u hier bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding