Adriaan Roggeveen zal  als ceo aanblijven, "Ik zal in mijn huidige rol op vaste basis deel uitmaken van het LKQ Europa managementteam. Ik kijk uit naar de samenwerking met Sukhpal Sing Ahluwalia, aan wie ik ook zal rapporteren." LKQ Corporation is de grootste aanbieder van automotive onderdelen en gerecyclede en gerenoveerde onderdelen voor schadeherstel in de Verenigde Staten en Canada.  Met de overname van Sator ontstaat één van de grootste spelers binnen de Europese aftermarket voor auto-onderdelen. Door de overname zal dit nieuwe partnership binnen de LKQ Corporation ( Euro Car Parts en Sator) haar positie in bestaande producten en nieuwe marktsegmenten kunnen uitbouwen. "Het is ons vaste voornemen deze transactie te benutten als springplank voor verdere overnames in Europa", aldus ceo Adriaan Roggeveen.

Met ruim achthonderd medewerkers distribueert Sator zijn assortiment vanuit elf magazijnen in Nederland, België, en Noord-Frankrijk. De totale oppervlakte van de magazijnen bedraagt 65 duizend  vierkante meter.  Met een voorraad ter waarde van tachtig miljoen euro (verkoopprijsniveau) is Sator marktleider in de Benelux. De omzet over het afgelopen boekjaar was 288 miljoen euro.

LKQ is succesvol in de Noord-Amerikaanse aftermarket voor onderdelen in de schadeherstelsector. LKQ Corporation kocht in oktober 2011 het Britse bedrijf Euro Car Parts voor 225 miljoen pond en een nabetaling van 55 miljoen pond, afhankelijk van de prestatie van het bedrijf in 2012 en 2013. LKQ heeft fors geïnvesteerd in de expansie van het Britse bedrijf, inclusief de opening van 42 nieuwe vestigingen en een groot gespecialiseerd magazijn voor schadehersteldelen. LKQ Corporation nam in de laatste zestien jaar zo’n honderdzestig jaar bedrijven over.  Euro Car Parts blijft de op één na grootste overname ooit en de eerste buiten Noord-Amerika. Beide bedrijven delen de  ‘entrepreneurial spirit’ en jarenlange praktische ervaring in de automotive aftermarket, vindt Roggeveen.  

De formule van LKQ voorziet in het steunen van het bestaande managementteam en hen te helpen bij het benutten van hun marktpotentieel.  Sator kwam tot stand in 2005 als resultante van de fusie tussen de voormalige Van Heck Groep en de Kroymans Parts Group. Tot de belangrijkste operationele werkmaatschappijen behoren  Van Heck & Co, Harrems Tools, Havam, Hartsant, Nipparts , Van Heck Interpieces en Quinton Hazell Nederland.

De LKQ Corporation werd in 1998 opgericht met het oogmerk om uit te groeien tot de belangrijkste leverancier van gerecyclede auto-onderdelen in de Verenigde Staten. In de daarop volgende periode expandeerde het bedrijf door zich toe te leggen op gereviseerde en nieuwe en gebruikte auto-onderdelen. Met de overname van branchegenoot Keystone in 2007 groeide het bedrijf uit tot de grootste aanbieder van schadedelen in de VS. Vanaf dat moment is de LKQ Corporation verder gegroeid door uitbreidingen met o.a. een truckafdeling, een autolakkendivisie en een voortzetting van de groei in de revisiesector. In 2012 bereikte LKQ een omzet van 4,1 miljard dollar en een ebita van 510 miljoen dollar. LKQ Corporation is beursgenoteerd op de Nasdaq  met een totale beurswaarde van 6,18 miljard dollar.