De website verzamelt actuele CV’s van beschikbare BBL’ers en BOL’ers en plaatst deze in een overzichtelijke webshop. Daaruit kunnen werkgevers of HR-managers de CV’s van passende kandidaten selecteren. Tevens biedt de website de mogelijkheid aan bedrijven, die een stageplaats beschikbaar hebben, deze te presenteren.

Technisch Werk Nederland beoogt met deze website de zoektocht naar kandidaten te vereenvoudigen en te versnellen. Dit is, aldus de initiatiefnemers, in het belang van zowel onderwijs, aankomende vakmensen als de landelijke technische sector in zijn geheel. Men kiest voor een andere aanpak dan reguliere vacaturebanken. In de eerste plaats wordt door de efficiënte aanpak een forse kostenbesparing per CV gerealiseerd. Daarnaast levert het de HR-manager, directeur of de afdeling Personeelszaken een aanzienlijke tijdsbesparing. En bovendien richt Technisch Werk Nederland zich alleen op het aanbieden van BBL’ers en BOL’ers voor geschikte stageplaatsen. De focus ligt daarbij op de sectoren metaal, elektrotechniek, installatietechniek, elektronica en mechatronica.

Passende stageplek

Aanleiding om de website te ontwikkelen is dat de initiatiefnemers, Daniel Davina en Jeroen Boerkamp, constateerden dat het voor zowel aankomende vakmensen als werkgevers moeilijk is om een passende stageplek te vinden. Davina: "Uit onze ervaring weten we dat het koppelen van BBL’ers en BOL’ers aan een stageplek niet eenvoudig is. Die ervaringen hebben we gebundeld in de website. Werkgevers uit heel Nederland kunnen hier voor hen geschikte kandidaten selecteren en leerlingen kunnen hun CV’s plaatsen. Zo koppelen we die twee partijen aan elkaar."

Teleurgesteld

Er speelt nog een ander belang, stelt Jeroen Boerkamp: "Er ontstaat een tekort aan technische mensen. Wij willen voorkomen dat mensen, die voor het technische vak kiezen, teleurgesteld worden omdat ze geen goede stageplek kunnen vinden. Dan gaan ze mogelijk verloren voor de technische sector en dat moet voorkomen worden."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding