Spyker zette door de financiële regelingen een nettoresultaat neer van 114,4 miljoen euro, tegen een winst van ruim 16 miljoen euro een jaar eerder.

Operationeel werd er een verlies geleden van 6,1 miljoen euro, een afname ten opzichte van de 13,8 miljoen euro in 2011. Spyker, dat op het zogenoemde strafbankje van beursbedrijf NYSE Euronext zit, heeft een positief eigen vermogen van 139.000 euro.

Het bedrijf geeft geen concrete verwachting voor het nieuwe jaar. Wel denkt de onderneming dat de productie van de sportwagen Spyker C8 Aileron geleidelijk tempo zal maken. ,,De productie voor dit jaar is in principe uitverkocht, de orderportefeuille is solide", aldus topman Victor Muller. Daarnaast verwacht men in 2013 een sterk orderboek voor de nieuwe "kleine Spyker", de B6 Venator. Andere ontwikkeling die speelt is de rechtzaak tegen General Motors: die krijgt in juni een vervolg.

De omzet van Spyker kwam in 2012 uit op 713.000 euro. Dat was in 2011 nog zo’n 2 miljoen euro.