Het consumentenvertrouwen lijkt sinds maart bezig aan een comeback en de occasionmarkt ziet voor het eerst in jaren een stijging in het gemiddelde prijsniveau. Autobedrijven verkochten daarnaast in april meer gebruikte auto’s aan consumenten. Daarnaast kan de verdere aanscherping van bijtellingsgrenzen per 1 januari 2014 richting het einde van het jaar nog zorgen voor een stimulans in de zakelijke markt, wanneer leaserijders registraties naar voren halen.

ING Economisch Bureau verwacht dat het aantal nieuwe geregistreerde personenauto’s dit jaar uitkomt op 395 duizend. In de jaren daarna zal de markt herstel laten zien, met respectievelijk 465 duizend en 505 duizend  registraties in 2014 en 2015. Marinus van der Meer, sectormanager automotive bij de ING: "Het dal lijkt in zicht. Op termijn zal de markt terug kunnen keren naar het langjarige gemiddelde van zo’n 500 duizend registraties per jaar."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding