Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in de b2b-verkoop van gebruikte auto’s. Van der Wal & Zonen verhandelt jaarlijks circa 16.000 personen- en bestelauto’s, In de Wal zo’n negenduizend. Door de bundeling van de krachten ontstaat volgens de twee bedrijven een van de grootste inkooporganisaties van gebruikte auto’s in Nederland. "De joint venture maakt voor ons een enorme schaalvergroting mogelijk", zegt operationeel directeur Edward van Beek van In de Wal Auto’s. "Die is noodzakelijk om concurrerend te kunnen blijven in de snel internationaliserende gebruikte auto markt.  Enerzijds moeten we steeds kostenefficiënter werken, anderzijds hebben via het nieuwe bedrijf toegang tot betere inkoopkanalen."

De samenwerking moet er toe leiden dat er een  sterke Internationale marktpositie verworven wordt en daarmee het  juiste aanbod van auto’s voor elk land of regio.

Imexco BV, waarin de beide groothandelsbedrijven een even groot aandeel hebben, gaat zich alleen bezig houden met internationale transacties. De Nederlandse markt blijven Van der Wal en In de Wal bedienen vanuit de eigen bv’s. Van Beek: "De beide groothandelsbedrijven zijn een begrip in hun regio’s, met een  groot bestand van tevreden en trouwe klanten. Daarin verandert niets."