Lichte groei voor Bosch in Nederland

De divisie Automobieltechnologie noteerde in 2012 positieve cijfers in Nederland. De groei is vooral te danken aan de afdeling Automotive Aftermarket (die ongeveer tien procent pluste).

Het voorbije jaar werd het distributienetwerk van producten en diensten geheroriënteerd, om dichter bij grossier en eindklant te staan. Daarnaast blijft Bosch Car  Service (380 leden, de grootste garageformule in Nederland) sterk presteren.

Net als in 2011 investeerde Bosch in Nederland vorig jaar negentig miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling, verdeeld over zes competentiecentra. Binnen de divisie Automobieltechnologie is dat Bosch Transmission Technology in Tilburg, waar stalen duwbanden voor CVT (Continu Variabele Transmissie) worden ontwikkeld. Bosch blijft investeren in uitbreiding van productiecapaciteit en implementatie van nieuwe technologieën in Tilburg – tot 2016 ongeveer honderd miljoen euro.

De totale omzet van de Bosch-bedrijven in Nederland, inclusief interne verkoop, steeg in 2012 licht met 1,4 procent tot 1,71 miljard euro. De verkoop op de lokale Nederlandse markt bedroeg 643 miljoen euro. In de zeventien Nederlandse locaties werken meer dan 3.800 mensen. "Door blijvend te investeren in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve en duurzame technologie willen we onze positie versterken", zegt Gerhard Kobesen, algemeen directeur Bosch Nederland.

Wereldwijd steeg in 2012 de omzet van de divisie Automobieltechnologie met 2,1 procent, tot 31,1 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lichte groei voor Bosch in Nederland - Automobielmanagement.nl

Lichte groei voor Bosch in Nederland

De divisie Automobieltechnologie noteerde in 2012 positieve cijfers in Nederland. De groei is vooral te danken aan de afdeling Automotive Aftermarket (die ongeveer tien procent pluste).

Het voorbije jaar werd het distributienetwerk van producten en diensten geheroriënteerd, om dichter bij grossier en eindklant te staan. Daarnaast blijft Bosch Car  Service (380 leden, de grootste garageformule in Nederland) sterk presteren.

Net als in 2011 investeerde Bosch in Nederland vorig jaar negentig miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling, verdeeld over zes competentiecentra. Binnen de divisie Automobieltechnologie is dat Bosch Transmission Technology in Tilburg, waar stalen duwbanden voor CVT (Continu Variabele Transmissie) worden ontwikkeld. Bosch blijft investeren in uitbreiding van productiecapaciteit en implementatie van nieuwe technologieën in Tilburg – tot 2016 ongeveer honderd miljoen euro.

De totale omzet van de Bosch-bedrijven in Nederland, inclusief interne verkoop, steeg in 2012 licht met 1,4 procent tot 1,71 miljard euro. De verkoop op de lokale Nederlandse markt bedroeg 643 miljoen euro. In de zeventien Nederlandse locaties werken meer dan 3.800 mensen. "Door blijvend te investeren in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve en duurzame technologie willen we onze positie versterken", zegt Gerhard Kobesen, algemeen directeur Bosch Nederland.

Wereldwijd steeg in 2012 de omzet van de divisie Automobieltechnologie met 2,1 procent, tot 31,1 miljard euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding