CBS rapporteert 17% krimp omzet autobranche NL

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) registreerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling van bijna zeventien procent in de motor- en autobranche.

De daling ten opzichte van Q1 van 2012 is procentueel de grootste die het CBS heeft waargenomen in de markt voor autoverkoop c.q. -reparatie/onderhoud. Ook de merkimporteurs moesten een stevige veer laten, gezien de omzetkrimp van meer dan 23 procent. In de motorbranche verliepen de zaken evenmin florissant (een derving van bijna twintig procent).

De aanhoudende malheur is een direct gevolg van de almaar afnemende nieuwverkopen. Vergeleken met het slotkwartaal van 2011 geven nu twee keer zo veel ondernemers aan (25 om vijftig procent) dat de vraaguitval hen parten speelt. Het beeld zal in Q2 waarschijnlijk verder versomberen, aangezien in de periode april t/m juni 2012 veel extra verkoop plaatsvond in verband met de per 1 juli aangescherpte bijtellingsregels.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

CBS rapporteert 17% krimp omzet autobranche NL - Automobielmanagement.nl

CBS rapporteert 17% krimp omzet autobranche NL

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) registreerde over het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling van bijna zeventien procent in de motor- en autobranche.

De daling ten opzichte van Q1 van 2012 is procentueel de grootste die het CBS heeft waargenomen in de markt voor autoverkoop c.q. -reparatie/onderhoud. Ook de merkimporteurs moesten een stevige veer laten, gezien de omzetkrimp van meer dan 23 procent. In de motorbranche verliepen de zaken evenmin florissant (een derving van bijna twintig procent).

De aanhoudende malheur is een direct gevolg van de almaar afnemende nieuwverkopen. Vergeleken met het slotkwartaal van 2011 geven nu twee keer zo veel ondernemers aan (25 om vijftig procent) dat de vraaguitval hen parten speelt. Het beeld zal in Q2 waarschijnlijk verder versomberen, aangezien in de periode april t/m juni 2012 veel extra verkoop plaatsvond in verband met de per 1 juli aangescherpte bijtellingsregels.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding