Onderzoek Telegraaf: onderhoud lijdt onder crisis

Meer dan tien procent van Nederlandse auto-eigenaren beknibbelt als gevolg van de economische crisis op onderhoud van zijn personenwagen. Telegraaf Media Groep (TMG) meldt dat op basis van eigen onderzoek.

Uitstel is voor vijftig procent van de eigenaren een middel tot kostenreductie. Dat varieert van doorschuiven van de grote beurt tot en met latere vervanging van banden: 25 procent rijdt langer door terwijl er eigenlijk andere banden onder de auto zouden moeten. TMG peilde bij circa drieduizend of en hoe zij bezuinigen op auto-onderhoud.

In een reactie laat Bovag weten de trend te onderschrijven. Waar aanvankelijk alleen de nieuwverkoop zuchtte onder de crisis, is enkele jaren verder nu ook bij veel mensen het onderhoud een middel tot kostenreductie geworden. Het beeld is ook te zien in andere Europese markten, waarbij steevast brancheorganisatie wijzen op het belang van gedegen onderhoud voor de veiligheid in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geen verrassing lijkt me. Waar de NL staat dmv lastenverzwaringen denkt te moeten ‘bezuinigen’ zit er voor het NL volk weinig anders op dan te bezuiningen door minder uit te geven. Dit tikt op onderhoud al snel aan.
Wel korte termijndenken, door onderhoud voorkom je verderop in de levensduur van een auto hoge reparatiekosten.

Geplaatst door: Autorijdenisduur op
Onderzoek Telegraaf: onderhoud lijdt onder crisis - Automobielmanagement.nl

Onderzoek Telegraaf: onderhoud lijdt onder crisis

Meer dan tien procent van Nederlandse auto-eigenaren beknibbelt als gevolg van de economische crisis op onderhoud van zijn personenwagen. Telegraaf Media Groep (TMG) meldt dat op basis van eigen onderzoek.

Uitstel is voor vijftig procent van de eigenaren een middel tot kostenreductie. Dat varieert van doorschuiven van de grote beurt tot en met latere vervanging van banden: 25 procent rijdt langer door terwijl er eigenlijk andere banden onder de auto zouden moeten. TMG peilde bij circa drieduizend of en hoe zij bezuinigen op auto-onderhoud.

In een reactie laat Bovag weten de trend te onderschrijven. Waar aanvankelijk alleen de nieuwverkoop zuchtte onder de crisis, is enkele jaren verder nu ook bij veel mensen het onderhoud een middel tot kostenreductie geworden. Het beeld is ook te zien in andere Europese markten, waarbij steevast brancheorganisatie wijzen op het belang van gedegen onderhoud voor de veiligheid in het verkeer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Geen verrassing lijkt me. Waar de NL staat dmv lastenverzwaringen denkt te moeten ‘bezuinigen’ zit er voor het NL volk weinig anders op dan te bezuiningen door minder uit te geven. Dit tikt op onderhoud al snel aan.
Wel korte termijndenken, door onderhoud voorkom je verderop in de levensduur van een auto hoge reparatiekosten.

Geplaatst door: Autorijdenisduur op