"Het beroep is ingediend, we hebben nog geen datum", aldus Muller. Hij rekent erop dat het nog maanden kan duren voordat de zaak gaat spelen. "Iedereen heeft gezien hoe het tot nu toe is gegaan", zei hij in dat verband. Muller wilde niet aangeven of er gesprekken tussen Spyker en GM worden gevoerd om de zaak onderling af te handelen. "We zijn onder de rechter, ik kan niks zeggen."

Muller wilde geen details prijsgeven waarom hij denkt in hoger beroep een kans te maken. "Maar we zijn het hartgrondig oneens met de rechter. De verliezer zou trouwens altijd in hoger beroep gaan. Denk je dat als GM had verloren, ze dat niet zouden doen?", zo stelde de topman.

Goedkeuring

Het gesteggel tussen Spyker en GM draait om Saab, dat in januari 2010 in handen kwam van het bedrijf uit Zeewolde. Spyker dagvaardde GM, het voormalige moederbedrijf van het Zweedse merk, in augustus vorig jaar en eiste namens Saab 3 miljard dollar schadevergoeding. Volgens Spyker heeft GM onterecht de verkoop van Saab aan een Chinese partij geblokkeerd, waarna Saab failliet ging.

De rechter oordeelde echter dat GM in zijn recht stond. Dit omdat Saab technologie van GM gebruikte en contractueel was vastgelegd dat voor een overname goedkeuring van GM nodig was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding