Omzet daling

In het 2e kwartaal 2013 is de omzet van AkzoNobel met 4 procent gedaald, van 4,044 miljard euro in het 2e kwartaal 2012 naar 3,865 miljard euro in het 2e kwartaal 2013. Het bedrijfsresultaat daalde met 17 procent tot 322 miljoen euro.

De omzet bij de divisie Performance Coatings daalde met 1 procent, van 1,472 miljard euro in het 2e kwartaal 2012 tot 1,458 miljoen euro in het 2e kwartaal 2013. Als oorzaak noemt AkzoNobel vooral de slechte Europese economie.

Car Refinishes

De omzet van de divisie Automotive and Aerospace Coatings steeg met 3 procent, van 329 miljoen euro in het 2e kwartaal 2012 naar 339 miljoen euro in het 2e kwartaal 2013. Redenen zijn volgens Akzo de hogere volumes en prijzen. De verkopen van Car Refinish in Europa bleven zwak; Azie liet wisselende resultaten zien.

Fabrieken sluiten

Volgens CEO Ton Büchner zorgen de "uitdagende marktomstandigheden" ervoor dat de herstructureringsactiviteiten worden opgevoerd. Op RTL Z zei hij dat het bedrijf vooral in Europa extra gaat snijden in de kosten: Hij noemde daarbij de mogelijke sluiting van fabrieken en laboratoria, vergroting van efficiency en mogelijk extra ontslag van medewerkers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding