Verdere verlaging pensioenfondsen metaal onontkoombaar

De deelnemers van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensionfonds Metaal en Techniek (PMT) moeten rekening houden met een verlaging van hun pensioen in 2014.

De dekkingsgraad van PME daalde in het tweede kwartaal met 4,9 procentpunt naar 96,6 procent. Het fonds moet volgens de afspraak met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) aan het einde van dit jaar minimaal op 104,3 procent zitten. Op basis van de huidige dekkingsgraad zou de verlaging van de pensioenen volgend jaar 5 procent bedragen. ‘Wie de laatste cijfers ziet, kan niet anders dan concluderen dat het er somber uitziet. Hoewel het nog te vroeg is om definitief te oordelen, komt een verlaging in 2014 concreet in beeld. Tenzij sterk herstel op de financiële markten optreedt’, aldus PME-voorzitter Franswillem Briët. PME schrijft de daling van de dekkingsgraad vooral toe aan de daling van de gemiddelde rente waarmee pensioenfondsen hun verplichtingen moeten berekenen en aan een waardevermindering van de portefeuille. Als het fonds met de actuele rente zou mogen rekenen, dan zou de dekkingsgraad op 100 procent zijn uitgekomen.

Rampzalig

PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek) houdt rekening met een mogelijke korting tussen de 4 en 8 procent. Begin dit jaar werden de pensioenen door het fonds voor de metaalwerkers al eens verlaagd met 6,3 procent. Voorzitter Jan Berghuis vreest dat een verdere verlaging in 2014 ‘onontkoombaar’ is. ‘Voor onze deelnemers is een tweede verlaging een rampzalig scenario’, zegt Borghuis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waarom nu al zoveel paniek zaaien als we pas op 31 december weten waar aan toe zijn. Het lijkt wel of men er op kikt zulke berichten graag rond te bazuinen. Zoek ook eens naar positieve berichten voor gepensioneerden. Of zijn het toch te gemakkelijke slachtoffers.

Geplaatst door: Cor Hoogveld op
Verdere verlaging pensioenfondsen metaal onontkoombaar - Automobielmanagement.nl

Verdere verlaging pensioenfondsen metaal onontkoombaar

De deelnemers van Pensioenfonds van de Metalektro (PME) en Pensionfonds Metaal en Techniek (PMT) moeten rekening houden met een verlaging van hun pensioen in 2014.

De dekkingsgraad van PME daalde in het tweede kwartaal met 4,9 procentpunt naar 96,6 procent. Het fonds moet volgens de afspraak met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) aan het einde van dit jaar minimaal op 104,3 procent zitten. Op basis van de huidige dekkingsgraad zou de verlaging van de pensioenen volgend jaar 5 procent bedragen. ‘Wie de laatste cijfers ziet, kan niet anders dan concluderen dat het er somber uitziet. Hoewel het nog te vroeg is om definitief te oordelen, komt een verlaging in 2014 concreet in beeld. Tenzij sterk herstel op de financiële markten optreedt’, aldus PME-voorzitter Franswillem Briët. PME schrijft de daling van de dekkingsgraad vooral toe aan de daling van de gemiddelde rente waarmee pensioenfondsen hun verplichtingen moeten berekenen en aan een waardevermindering van de portefeuille. Als het fonds met de actuele rente zou mogen rekenen, dan zou de dekkingsgraad op 100 procent zijn uitgekomen.

Rampzalig

PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek) houdt rekening met een mogelijke korting tussen de 4 en 8 procent. Begin dit jaar werden de pensioenen door het fonds voor de metaalwerkers al eens verlaagd met 6,3 procent. Voorzitter Jan Berghuis vreest dat een verdere verlaging in 2014 ‘onontkoombaar’ is. ‘Voor onze deelnemers is een tweede verlaging een rampzalig scenario’, zegt Borghuis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Waarom nu al zoveel paniek zaaien als we pas op 31 december weten waar aan toe zijn. Het lijkt wel of men er op kikt zulke berichten graag rond te bazuinen. Zoek ook eens naar positieve berichten voor gepensioneerden. Of zijn het toch te gemakkelijke slachtoffers.

Geplaatst door: Cor Hoogveld op