Spinder Bike Products overgenomen door Tradekar

Het failliete Spinder Bike Products is overgenomen door Tradekar Benelux. Men denkt met de overname zijn positie als leverancier van ‘toonaangevende leverancier’ van fietsendragers in Nederland en Europa te verstevigen.

Spinder in Heerenveen ontwikkelde en produceerde dertig jaar fietsendragers en is vooral bekend door de merken Hawk, Falcon en Eagle. Het bedrijf ging begin juni failliet. Tradekar Benelux in Culemborg ontwikkelt en produceert allerlei producten voor de auto-, tweewieler en caravanbranche. Zo produceert Tradekar ook fietsendragers van het merk Pro-User. Het topmodel daarvan, de Diamant, werd in mei vorig jaar verkozen tot Beste Koop door de consumentenbond.

De naam Spinder blijft gewoon betaan, zegt Tradekar, die de fietsendragers voortaan in eigen beheer zal ontwikkelen en produceren. Hoe dit precies in het vat wordt gegoten, is nog niet bekend omdat Spinder deze activiteiten allemaal had uitbesteed. De onderhandelingen daarover lopen nu, weet woordvoerder Dijkhuis van Tradekar. Volgens directeur Michel Ferwerda van Tradekar was de overname een logische stap. "Met deze overname bevestigen wij onze strategische intenties om onze positie in de fietsendragermarkt te versterken. Spinder is een geweldige aanvulling op ons huidige programma."

Spinder Fietsdragers uit Heerenveen is op 5 juni door de rechtbank failliet verklaard. Volgens curator Wouter Cnossen bleek de nieuwste fietsdrager moeilijk te verkopen waardoor het bedrijf in de problemen kwam. Dat meldde Tweewieler.nl. ‘Met de ondergang van Spinder Fietsdragers en de Spinder Group verliezen vier mensen hun baan en wat de gevolgen zijn voor de sociale werkplaats waar de dragers werden gemaakt, is niet duidelijk. De fietsdragers van Spinder werden in Nederland op de markt gebracht door onder meer Juncker Bike Parts. Ook werden de dragers aangeboden via diverse webshops. Het failliete Spinder Fietsdragers is de voortzetting van de firma Spinder Products die in 2007 al in de problemen kwam en surseance aanvroeg bij de rechtbank.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Spinder Bike Products overgenomen door Tradekar - Automobielmanagement.nl

Spinder Bike Products overgenomen door Tradekar

Het failliete Spinder Bike Products is overgenomen door Tradekar Benelux. Men denkt met de overname zijn positie als leverancier van ‘toonaangevende leverancier’ van fietsendragers in Nederland en Europa te verstevigen.

Spinder in Heerenveen ontwikkelde en produceerde dertig jaar fietsendragers en is vooral bekend door de merken Hawk, Falcon en Eagle. Het bedrijf ging begin juni failliet. Tradekar Benelux in Culemborg ontwikkelt en produceert allerlei producten voor de auto-, tweewieler en caravanbranche. Zo produceert Tradekar ook fietsendragers van het merk Pro-User. Het topmodel daarvan, de Diamant, werd in mei vorig jaar verkozen tot Beste Koop door de consumentenbond.

De naam Spinder blijft gewoon betaan, zegt Tradekar, die de fietsendragers voortaan in eigen beheer zal ontwikkelen en produceren. Hoe dit precies in het vat wordt gegoten, is nog niet bekend omdat Spinder deze activiteiten allemaal had uitbesteed. De onderhandelingen daarover lopen nu, weet woordvoerder Dijkhuis van Tradekar. Volgens directeur Michel Ferwerda van Tradekar was de overname een logische stap. "Met deze overname bevestigen wij onze strategische intenties om onze positie in de fietsendragermarkt te versterken. Spinder is een geweldige aanvulling op ons huidige programma."

Spinder Fietsdragers uit Heerenveen is op 5 juni door de rechtbank failliet verklaard. Volgens curator Wouter Cnossen bleek de nieuwste fietsdrager moeilijk te verkopen waardoor het bedrijf in de problemen kwam. Dat meldde Tweewieler.nl. ‘Met de ondergang van Spinder Fietsdragers en de Spinder Group verliezen vier mensen hun baan en wat de gevolgen zijn voor de sociale werkplaats waar de dragers werden gemaakt, is niet duidelijk. De fietsdragers van Spinder werden in Nederland op de markt gebracht door onder meer Juncker Bike Parts. Ook werden de dragers aangeboden via diverse webshops. Het failliete Spinder Fietsdragers is de voortzetting van de firma Spinder Products die in 2007 al in de problemen kwam en surseance aanvroeg bij de rechtbank.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding