Hoofdkantoor Fiat-Chrysler misschien in Nederland

Fiat-Chrysler zou weleens gevestigd kunnen worden in Nederland als de geplande fusie is doorgevoerd. Dat zei ceo Sergio Marchionne.

Een basis in Nederland kan voordelen hebben als Fiat-Chrysler ervoor kiest zijn zogenoemde primairy listing op de New York Stock Exchange (NYSE) te plaatsen. Een hoofdzetel in Nederland zou dan goed aansluiten omdat de spelregels voor bedrijven zijn in beide landen redelijk vergelijkbaar zijn. Marchionne heeft in april gezegd dat hij het liefst ziet dat de primairy listing van het gefuseerde Fiat-Chrysler in New York is.

Het zusterbedrijf Fiat Industrial verplaatst zijn hoofdkantoor naar Nederland na een fusie met het Amerikaanse CNH (Case New Holland) dat deze herfst zal worden afgerond. De fusie tussen Fiat Industrial en CNH is ‘een van de blauwdrukken’ voor de toekomst van Fiat-Chrysler, zei Marchionne. Fiat is in onderhandeling met minderheidsaandeelhouder Veba over de aanschaf van 41,5 procent van de aandelen Chrysler. Men is het niet eens over de prijs en Marchionne zei te verwachten dat eind deze maand de rechtbank in Delaware een uitspraak zal doen in deze kwestie.  Dan zal er geen onduidelijkheid meer zijn over de prijs die Fiat zal betalen voor een deel van het Veba-aandeel, en zal ook duidelijkheid ontstaan over de tijdspanne waarin de volledige fusie zich kan voltrekken.

De plannen van Fiat om in zijn verlieslatende Italiaanse fabrieken Alfa Romeo’s voor export te bouwen, worden mogelijk uitgesteld tot na 2014 als men besluit tot een nieuw platform voor achterwielaandrijving. Achterwielaandrijving zou Alfa beter kunnen laten concurreren met de Duitse premiummerken maar het kost veel geld en veel tijd. Er is nog geen beslissing genomen, zo meldt Automotive News. "Ik bevestig het niet en ik ontken het niet", zei Marchionne desgevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Hoofdkantoor Fiat-Chrysler misschien in Nederland - Automobielmanagement.nl

Hoofdkantoor Fiat-Chrysler misschien in Nederland

Fiat-Chrysler zou weleens gevestigd kunnen worden in Nederland als de geplande fusie is doorgevoerd. Dat zei ceo Sergio Marchionne.

Een basis in Nederland kan voordelen hebben als Fiat-Chrysler ervoor kiest zijn zogenoemde primairy listing op de New York Stock Exchange (NYSE) te plaatsen. Een hoofdzetel in Nederland zou dan goed aansluiten omdat de spelregels voor bedrijven zijn in beide landen redelijk vergelijkbaar zijn. Marchionne heeft in april gezegd dat hij het liefst ziet dat de primairy listing van het gefuseerde Fiat-Chrysler in New York is.

Het zusterbedrijf Fiat Industrial verplaatst zijn hoofdkantoor naar Nederland na een fusie met het Amerikaanse CNH (Case New Holland) dat deze herfst zal worden afgerond. De fusie tussen Fiat Industrial en CNH is ‘een van de blauwdrukken’ voor de toekomst van Fiat-Chrysler, zei Marchionne. Fiat is in onderhandeling met minderheidsaandeelhouder Veba over de aanschaf van 41,5 procent van de aandelen Chrysler. Men is het niet eens over de prijs en Marchionne zei te verwachten dat eind deze maand de rechtbank in Delaware een uitspraak zal doen in deze kwestie.  Dan zal er geen onduidelijkheid meer zijn over de prijs die Fiat zal betalen voor een deel van het Veba-aandeel, en zal ook duidelijkheid ontstaan over de tijdspanne waarin de volledige fusie zich kan voltrekken.

De plannen van Fiat om in zijn verlieslatende Italiaanse fabrieken Alfa Romeo’s voor export te bouwen, worden mogelijk uitgesteld tot na 2014 als men besluit tot een nieuw platform voor achterwielaandrijving. Achterwielaandrijving zou Alfa beter kunnen laten concurreren met de Duitse premiummerken maar het kost veel geld en veel tijd. Er is nog geen beslissing genomen, zo meldt Automotive News. "Ik bevestig het niet en ik ontken het niet", zei Marchionne desgevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding