Waarschuwing voor verdachte facturen ruitschadeherstel

Het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars waarschuwt voor mogelijke zwendel met facturen voor het herstellen van autoruitschade.

Het CBV ontving van meerdere verzekeraars tientallen signalen over autoruitherstellers, die verzekerden confronteren met rekeningen voor ruitreparaties die een paar jaar geleden zijn uitgevoerd.

Bij de factuur wordt aangegeven dat de klant alsnog zelf moet betalen, omdat de verzekeraar de schade niet aan de reparateur zou hebben vergoed.

Hoe omvangrijk deze praktijk van dubbele declaraties is, is lastig te zeggen. Fraudeanalisten van het CBV hebben echter tientallen signalen van deze zwendel ontvangen. Verzekerden kloppen bij hun maatschappij aan met klachten over afwijzing van de facturen. Bij behandeling van die klachten blijkt dat de reparatiekosten vrijwel altijd gewoon vergoed zijn aan de autoruitherstellers.

Als een verzekerde op dat moment de tweede factuur al betaald heeft, is hij zijn geld kwijt. Omdat de verzekeraar eerder betaald heeft, moet de gedupeerde dan zelf verhaal halen bij de autoruithersteller. Het gaat veelal om kleine herstelbedrijven zonder eigen filiaal, die niet of nauwelijks telefonisch bereikbaar zijn en die opereren vanaf grote parkeerplaatsen bij bouw- en supermarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Waarschuwing voor verdachte facturen ruitschadeherstel - Automobielmanagement.nl

Waarschuwing voor verdachte facturen ruitschadeherstel

Het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars waarschuwt voor mogelijke zwendel met facturen voor het herstellen van autoruitschade.

Het CBV ontving van meerdere verzekeraars tientallen signalen over autoruitherstellers, die verzekerden confronteren met rekeningen voor ruitreparaties die een paar jaar geleden zijn uitgevoerd.

Bij de factuur wordt aangegeven dat de klant alsnog zelf moet betalen, omdat de verzekeraar de schade niet aan de reparateur zou hebben vergoed.

Hoe omvangrijk deze praktijk van dubbele declaraties is, is lastig te zeggen. Fraudeanalisten van het CBV hebben echter tientallen signalen van deze zwendel ontvangen. Verzekerden kloppen bij hun maatschappij aan met klachten over afwijzing van de facturen. Bij behandeling van die klachten blijkt dat de reparatiekosten vrijwel altijd gewoon vergoed zijn aan de autoruitherstellers.

Als een verzekerde op dat moment de tweede factuur al betaald heeft, is hij zijn geld kwijt. Omdat de verzekeraar eerder betaald heeft, moet de gedupeerde dan zelf verhaal halen bij de autoruithersteller. Het gaat veelal om kleine herstelbedrijven zonder eigen filiaal, die niet of nauwelijks telefonisch bereikbaar zijn en die opereren vanaf grote parkeerplaatsen bij bouw- en supermarkten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding