De omzet was stabiel ten opzichte van 2011-2012:  426,9 miljoen toen, 425,5 miljoen nu. De operationele winst nam in 2012-2013 toe met meer dan twintig procent tot 61,9 miljoen euro (2011-2012: 51,3 miljoen).

De totale vervangingsmarkt voor consumentenbanden in Europa is in het boekjaar 2012-2013 met dertien procent gekrompen, met lagere verkopen in vrijwel alle categorieën. Door grote voorraden hebben klanten geen grote aantallen zomerbanden besteld. Door de late komst van het koude weer was ook het winterseizoen mager. In volume nam bij Apollo Vredestein de verkoop van  personenautobanden met vier procent af; die voor landbouwvoertuigen met elf procent. Niettemin is het marktaandeel van het bedrijf gegroeid, resulterend in een betere verkoopmix in hogere gemiddelde verkoopprijzen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding