Forse productieverhoging Scania Zwolle

In de afgelopen junimaand zijn bij Scania in Zwolle zo’n 130 extra mensen aangenomen om aan de groeiende vraag te voldoen. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor.

De stijging in de vraag naar trucks houdt verband met de nieuwe Euro 6-wetgeving. De nieuwe Europese milieuregels worden op 1 januari 2014 van kracht. Vervoerders vervangen om die reden het wagenpark versneld.

Na enkele weken collectief vakantie gaan vandaag (maandag) bij Scania in de Zwolse fabriek circa 1700 mensen aan de slag, aldus De Stentor. De productie is opgevoerd tot dagelijks 135 trucks. Ook DAF en Volvo zien door de nieuwe Europese milieuregels de vraag aantrekken. De fabriek in Zwolle neemt circa 60% van de Europese productie van Scania voor haar rekening. De vrachtauto’s worden vanuit Zwolle afgeleverd naar ruim 60 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Forse productieverhoging Scania Zwolle - Automobielmanagement.nl

Forse productieverhoging Scania Zwolle

In de afgelopen junimaand zijn bij Scania in Zwolle zo’n 130 extra mensen aangenomen om aan de groeiende vraag te voldoen. Dat meldt het regionale dagblad De Stentor.

De stijging in de vraag naar trucks houdt verband met de nieuwe Euro 6-wetgeving. De nieuwe Europese milieuregels worden op 1 januari 2014 van kracht. Vervoerders vervangen om die reden het wagenpark versneld.

Na enkele weken collectief vakantie gaan vandaag (maandag) bij Scania in de Zwolse fabriek circa 1700 mensen aan de slag, aldus De Stentor. De productie is opgevoerd tot dagelijks 135 trucks. Ook DAF en Volvo zien door de nieuwe Europese milieuregels de vraag aantrekken. De fabriek in Zwolle neemt circa 60% van de Europese productie van Scania voor haar rekening. De vrachtauto’s worden vanuit Zwolle afgeleverd naar ruim 60 landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding