Dat meldt de onderneming in zijn halfjaarcijfers. In een toelichting op de gisteravond bekend gemaakte resultaten spreekt CEO Victor Muller van een "uitzonderlijk hoog" kostenniveau. De rechtszaak tegen General Motors, waarin Spyker ook in hoger beroep drie miljard dollar claimt, doet een zware aanslag op de liquide middelen. Die situatie zal hangende het juridisch touwtrekken voortduren, verwacht hij.

Spyker moet de komende tijd dan ook zorgen voor noodzakelijke aanvullende financiën, anders zal het voortbestaan "hoogst onzeker" zijn. De tien miljoen dollar die voortvloeien uit de eind vorig jaar gesloten overeenkomst met het Chinese Youngman zijn ontoereikend om voor langere duur de productiekosten en nieuwe modellen te betalen. Het management meldt overtuigd te zijn dat binnen afzienbare tijd additionele financiering zal rondkomen, hoewel er nog niets contractueel is vastgelegd. Positief noemt men de "gezonde belangstelling" voor de Spyker-producten in het afgelopen half jaar. De presentatie van de nieuwe B6 Venator was "een doorslaand succes". Zodra het extra kapitaal binnen is, kan het bedrijf toewerken naar zijn doel om "een winstgevende fabrikant van premium sportwagens" te worden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding