Handel in aandeel Spyker stopt per 13 september

Spyker N.V. keert niet terug op de NYSE Euronext. De laatste handelsdag in het aandeel is 13 september. Drie dagen later verdwijnt het definitief van de beurs.

De Spyker-aandelen bevinden zich sinds 13 september 2011 in een deel van de Amsterdamse beurs dat het ‘strafbankje’ wordt genoemd. Het beursbedrijf nam destijds die maatregel vanwege de problemen met (en uiteindelijke faillissement van) dochteronderneming Saab Automobile AB. Om terug te mogen keren naar de officiële aandelenmarkt had Spyker binnen een jaar, via een herstructurering, de problemen moeten oplossen. Die termijn werd niet gehaald, waarna het bedrijf twee keer uitstel van een half jaar aanvroeg.

Die laatste termijn verloopt op 13 september. Hoewel Spyker zegt de nodige maatregelen te hebben genomen, is het niet genoeg om te mogen terugkeren op de reguliere Amsterdamse beurs. Zodra binnenkort het aandeel van de lijst is gehaald, zoekt Spyker zijn heil bij de (beperktere) elektronische Euroclear Amsterdam – buiten de beurs om.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Handel in aandeel Spyker stopt per 13 september - Automobielmanagement.nl

Handel in aandeel Spyker stopt per 13 september

Spyker N.V. keert niet terug op de NYSE Euronext. De laatste handelsdag in het aandeel is 13 september. Drie dagen later verdwijnt het definitief van de beurs.

De Spyker-aandelen bevinden zich sinds 13 september 2011 in een deel van de Amsterdamse beurs dat het ‘strafbankje’ wordt genoemd. Het beursbedrijf nam destijds die maatregel vanwege de problemen met (en uiteindelijke faillissement van) dochteronderneming Saab Automobile AB. Om terug te mogen keren naar de officiële aandelenmarkt had Spyker binnen een jaar, via een herstructurering, de problemen moeten oplossen. Die termijn werd niet gehaald, waarna het bedrijf twee keer uitstel van een half jaar aanvroeg.

Die laatste termijn verloopt op 13 september. Hoewel Spyker zegt de nodige maatregelen te hebben genomen, is het niet genoeg om te mogen terugkeren op de reguliere Amsterdamse beurs. Zodra binnenkort het aandeel van de lijst is gehaald, zoekt Spyker zijn heil bij de (beperktere) elektronische Euroclear Amsterdam – buiten de beurs om.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding