Bert Pauli, gedeputeerde van de provincie Brabant en Erik de Ridder, wethouder economische zaken van de gemeente Tilburg verzorgden de ‘opening’ samen met Bryan Batista, de Europese Sales Director van Tesla.

Filmpje interview Elon Musk

In de Tilburgse assemblagefabriek vindt de eindassemblage van de Model S plaats en de locatie fungeert ook als centrum voor de Europese distributie van Model S en van onderdelen. Voorts dient deze locatie ook als servicecentrum voor heel Europa. De nieuw geopende assemblagefabriek vormde het toneel van de eerste afleveringen van Tesla’s Model S aan Nederlandse klanten.

Met een oppervlakte van 1,9 hectare is deze  assemblagefabriek uitstekend geschikt voor de opslag en distributie van de auto’s die vanuit de VS worden verscheept. Na de oversteek per schip komen de auto’s aan in de assemblagefabriek in Tilburg waar de eindassemblage plaatsvindt voordat de auto’s worden getransporteerd naar de eindbestemmingen in Europa. Door de centrale ligging van Tilburg kunnen deze werkzaamheden snel, efficiënt en economisch rendabel worden gedaan. Onderdelen kunnen overal in Europa binnen twaalf uur aangeleverd worden. Tilburg is een ideale locatie gezien de directe nabijheid van de havens van Rotterdam en de hoogwaardige infrastructuur. Een modern netwerk van spoor, wegen en binnenvaart zorgt voor uitstekende verbindingen tussen Tilburg en de rest van Europa.

Wethouder Erik de Ridder (economie): "De komst van Tesla naar Tilburg maakt mij trots. Dankzij de inspanningen van vele partijen, niet in de laatste plaats de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, halen wij een van de innovatiefste bedrijven ter wereld naar onze stad. Tesla kiest onder andere voor Tilburg vanwege de centrale ligging in Europa en de uitstekende infrastructuur. Met de komst van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s worden tientallen hoogwaardige arbeidsplaatsen gecreëerd."  De eerste Europese Model S werd eerder deze maand onder grote belangstelling in Noorwegen afgeleverd. Vandaag was een aantal Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse klanten aan de beurt om de auto in ontvangst te nemen.

Bryan Batista van Tesla Motors, zei: "Het is spannend om te zien hoe de eerste auto’s in Europa aankomen en door hun trotse eigenaren met enthousiasme in ontvangst worden genomen. Deze locatie is erg belangrijk voor Tesla’s activiteiten in Europa, die de komende maanden zullen groeien met de opening van vijftien nieuwe stores en servicecenters."

Tesla Motors heeft als doel de transitie naar elektrische mobiliteit op wereldwijde schaal te versnellen en het bedrijf ontwikkelt daartoe een hele reeks steeds meer betaalbaarre elektrische auto’s. Tesla zetelt in Californië en ontwikkelt en produceert elektrisch aangedreven auto’s maar ook onderdelen voor elektrische aandrijflijnen voor partners als Toyota en Daimler. Tesla heeft inmiddels ruim vijftienduizend elektrische auto’s verkocht en afgeleverd aan klanten in 31 landen. De levering van de Model S in Europa is deze zomer gestart.
 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding