Diep in Overijssel repareert en bouwt Bas Jansen klassieke auto’s. Eigen ontwerpen, replica’s; elk model is uniek en hij verdient er een goede boterham aan. Het familiebedrijf van opa Reint begon als veetransportbouwer. Maar kleinzoon Bas ging aan het begin van de crisis bijna failliet toen door het uitbreken van veeziektes de branche over de kop ging. Om te overleven focust Bas zich op zijn hobby, de klassieker auto’s. En niet zonder succes, zo is te zien in onderstaand filmpje.

Afgelopen zaterdag bleek al uit een gepubliceerde wereldwijde prijsindex van luxe-goederen van vastgoedspecialist Knight Frank dat de keuze voor oude auto’s een juiste is: exclusieve klassieke auto’s zoals Ferrari’s, Bugatti’s en Bentleys stijgen veel harder in waarde dan goud, kunst en vastgoed.  

Volgens de index zijn de prijzen van zeldzame oldtimers in de eerste helft van dit jaar met liefst 28 procent omhoog geschoten. Dat komt vooral door een groeiende vraag bij welgestelde autoliefhebbers in Aziatische landen.

Volgens de onderzoekers is het ook een trend dat de rijken der aarde hun geld liever in goederen steken waar ze plezier aan kunnen beleven, in plaats van een ‘papieren’ belegging in bijvoorbeeld goud.  


sitestat