EMA, de oudste Mercedes-Benz-dealer van het land, dreigt daarom met een dwangsom van 100.000 euro. Volgens het bedrijf staan er geen banen op de tocht.

Vals spel

Mercedes ontbindt het contract omdat EMA een ‘logge en commercieel zwakke’ organisatie in het dealernetwerk zou zijn. Het Eindhovense autobedrijf is het daar niet mee eens en verdenkt de importeur van vals spel om zo het dealersnetwerk te verkleinen.

Volgens EMA wordt het bedrijf uitgeschakeld omdat de Maastrichtse autodealer Smeets een warme relatie heeft met de bestuursleden van Mercedes-Benz Nederland. Mercedez-Benz Nederland ontkent dat. De uitspraak is over twee weken.

Verkoop gaat door

Ook als het bedrijf op termijn geen dealer meer zou zijn gaat het gewoon door met het verkopen van Mercedessen, zo liet EMA vandaag weten. Als EMA het kort geding zou verliezen blijft het bedrijf op dezelfde voet service verlenen, omdat het servicecontract met de importeur wel blijft bestaan. Daarnaast heeft EMA naar eigen zeggen een oplossing gevonden om nieuwe Mercedessen te blijven leveren.

Bron: Omroep Brabant/Eindhovens Dagblad

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding