Met de Autoveiling Verkoopservice kunnen ook particulieren en niet RDW erkende bedrijven hun auto’s online laten veilen door het veilinghuis. Goed voor de particulier maar het moet vooral ook het aanbod van goede occasions ten goede komen. Want daar wringt bij veel bedrijven tegenwoordig de schoen.

Algemeen directeur Wierd Meijering: "De markt verandert, er worden steeds minder auto’s ingeruild. Het aanbod van gebruikte auto’s in Nederland is afgelopen periode kleiner en kleiner geworden. Export floreert en verkoop nieuw stagneert. Met de Autoveiling Verkoopservice heeft de autobranche er een welkome aanvulling bij om goed beschreven auto’s bij te kopen uit eerste hand."

Via de website kan de opdracht worden gegeven om een auto te laten fotograferen, inspecteren en veilen voor 79,- euro. Na ontvangst van de betaling wordt er binnen 24 uur een afspraak gemaakt voor een professionele inspectie op de gewenste locatie van de klant. Op deze manier worden de auto’s op eenduidige wijze met beschrijvingsgarantie aan de ruim 6.000 aangesloten autobedrijven uit heel Europa aangeboden en verkocht. "Wij vinden bij elke auto de juiste koper en het is voor alle betrokken partijen op deze manier zeer efficiënt en comfortabel zaken doen", zegt Meijering.

Nadat een auto in overleg met de klant is toegezegd, is het de bedoeling dat de auto bij één van de aangesloten autobedrijven van Autoveiling.nl wordt ingeleverd. Dit autobedrijf controleert de auto en na akkoord wordt de vrijwaring en de betaling per bank direct geregeld door Autoveiling.nl. Meijering: "Met al onze aangesloten autobedrijven hebben we een meer dan landelijke dekking, dus kunnen onze klanten altijd dicht bij hun in de buurt de auto inleveren".

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding