Na negen maanden staat de teller dit jaar op 39.565 nieuwe bestelauto’s, tegenover 46.551 stuks in dezelfde periode van 2012, een daling van 15,0 procent. Zie voor meer cijfers op http://www.dealersupportnet.nl/

Marktleider Volkswagen en de nummer twee, Mercedes-Benz, dalen beide minder hard dan de markt – zodat deze merken hun marktaandeel iets zien oplopen. De directe achtervolgers, Renault, Peugeot en Opel, raakten andermaal op grotere achterstand. Vooral de nummer drie, Renault, moet zelfs twee volle procentpunten aan marktaandeel inleveren. Citroën is het enige volumemerk dat dit jaar nog verkoopwinst (+5,2 procent) weet te behalen in het eerste drie kwartalen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding