Daarmee kunnen gegadigden online bieden, kavels per computer bekijken  en rechtstreeks bieden terwijl een veilingmeester de kavels bespreekt, vragen kan beantwoorden en live afhamert. Iede Aukema, directeur BCA Autoveiling: "De klanten krijgen de kavels duidelijk te zien, worden er over bijgepraat en kunnen meteen bieden. En dat alles per computer. Efficiënt en kostenbesparend, omdat bieders niet naar Barneveld hoeven komen."  

De praktijk leert volgens Aukema dat bij online veilen potentiele kopers toch graag de kavels goed willen bekijken. Ook het afhamerproces wordt aangenamer gevonden dan alleen het per mail insturen van biedingen. Daar speelt BCA Autoveiling met eAuction op in. Tevens kunnen via eAuction auto’s worden geveild die op locatie staan en niet fysiek aanwezig zijn in Barneveld. De eerste eAuction is de Lease Fleet Online-veiling op 6 november. Het gaat om ex-leaseauto met minder dan 150 duizend kilometer die jonger zijn dan vijf jaar. De voertuigen zijn onder meer van Nederlandse leasemaatschappijen afkomstig.