Belastingambtenaren en autohandelaren opgepakt

In een fraudezaak zijn ambtenaren van de Belastingdienst opgepakt. Bovendien zijn bij een inval bij autohandel Bert Kramer in de stad Groningen de eigenaar en twee medewerkers aangehouden.

Dat meldde RTV Noord. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft maandag drie ambtenaren van de Belastingdienst opgepakt en de belastingkantoren in Groningen en Emmen zijn doorzocht. Een ambtenaar zou giften hebben aangenomen voor het helpen van de autodealers met belastingfraude. Twee collega’s zouden hem daarbij hebben geholpen. FIOD vermoedt dat ze niet alleen het Groningse autobedrijf hielpen maar ook autobedrijven in acht andere plaatsen, waaronder Stadskanaal.  Behalve de inval bij de autohandelaar, doorzocht de dienst ook drie woningen in Veendam, Groningen en Haren, een loods in de stad en de acht autobedrijven. Er zijn tachtig auto’s in beslag genomen.

Bij de fraude met de auto’s werd een te lage waarde voor de bpm opgegeven bij de Belastingdienst. Ook werd de waarde van de auto voor privégebruik te laag aangegeven. De belastingdienst heeft de autohandelaren inmiddels aanslagen van ruim vier miljoen euro opgelegd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belastingambtenaren en autohandelaren opgepakt - Automobielmanagement.nl

Belastingambtenaren en autohandelaren opgepakt

In een fraudezaak zijn ambtenaren van de Belastingdienst opgepakt. Bovendien zijn bij een inval bij autohandel Bert Kramer in de stad Groningen de eigenaar en twee medewerkers aangehouden.

Dat meldde RTV Noord. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft maandag drie ambtenaren van de Belastingdienst opgepakt en de belastingkantoren in Groningen en Emmen zijn doorzocht. Een ambtenaar zou giften hebben aangenomen voor het helpen van de autodealers met belastingfraude. Twee collega’s zouden hem daarbij hebben geholpen. FIOD vermoedt dat ze niet alleen het Groningse autobedrijf hielpen maar ook autobedrijven in acht andere plaatsen, waaronder Stadskanaal.  Behalve de inval bij de autohandelaar, doorzocht de dienst ook drie woningen in Veendam, Groningen en Haren, een loods in de stad en de acht autobedrijven. Er zijn tachtig auto’s in beslag genomen.

Bij de fraude met de auto’s werd een te lage waarde voor de bpm opgegeven bij de Belastingdienst. Ook werd de waarde van de auto voor privégebruik te laag aangegeven. De belastingdienst heeft de autohandelaren inmiddels aanslagen van ruim vier miljoen euro opgelegd.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding