Dat meldde RTV Noord. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft maandag drie ambtenaren van de Belastingdienst opgepakt en de belastingkantoren in Groningen en Emmen zijn doorzocht. Een ambtenaar zou giften hebben aangenomen voor het helpen van de autodealers met belastingfraude. Twee collega’s zouden hem daarbij hebben geholpen. FIOD vermoedt dat ze niet alleen het Groningse autobedrijf hielpen maar ook autobedrijven in acht andere plaatsen, waaronder Stadskanaal.  Behalve de inval bij de autohandelaar, doorzocht de dienst ook drie woningen in Veendam, Groningen en Haren, een loods in de stad en de acht autobedrijven. Er zijn tachtig auto’s in beslag genomen.

Bij de fraude met de auto’s werd een te lage waarde voor de bpm opgegeven bij de Belastingdienst. Ook werd de waarde van de auto voor privégebruik te laag aangegeven. De belastingdienst heeft de autohandelaren inmiddels aanslagen van ruim vier miljoen euro opgelegd.