Export is de groeimotor van de Nederlandse economie en de initiatiefnemers van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) zetten zich daarom op verschillende manieren in voor de bevordering van internationaal zakendoen. Met dit fonds, opgericht ter ere van de inhuldiging van de koning, bundelen de initiatiefnemers hun krachten en onderstrepen zij het belang van internationale handel voor Nederland. Zij dragen bovendien hun steentje bij door vijf jaar lang ieder jaar tien ondernemers te helpen succesvol de stap naar het buitenland te zetten.

Spijkstaal Elektro is toonaangevend op het gebied van elektrische mobiliteit. Al 75 jaar ontwikkelt, produceert, verkoopt en onderhoudt Spijkstaal producten voor internationale klanten. Door de toenemende vraag naar elektrische voertuigen legt Spijkstaal de focus op vier productgroepen: trekkers & platformwagens, bestel- & vrachtwagens, bussen & minibussen en stadsauto & tweewielers. Directeur Werner Ghitti nam de prijs in ontvangst op een locatie van KLM: "Naast de traditionele afzetmarkten in Europa zien wij ook groeimogelijkheden in Amerika. Onlangs zijn we aangesloten bij het programma Coast-to-Coast van de Nederlandse overheid. Het is lastig om continu fysiek overal aanwezig te zijn als mkb. Daarom zijn we op zoek naar connecties en netwerken uit die markt om vandaaruit business te creëren. We zien samenwerkingen met distributeurs en zakenpartners maar we zien vooral een groeimogelijkheid met ons industriële portfolio binnen de luchthavenmarkt c.q. de luchtvaart en de gemeentelijke markt."

Een goede voorbereiding vergroot de kans op succes. ING Bank helpt daarbij met financiële expertise, kennis van de sector en van het beoogde exportland. Het wereldwijde netwerk van KLM helpt de bedrijven aan belangrijke contacten op locatie en KLM verzorgt bovendien de vluchten, zodat de bedrijven zich volledig op een geslaagde handelsmissie kunnen concentreren. Daarnaast  kunnen de bedrijven gebruikmaken van de uitgebreide knowhow en ervaring van het netwerk van MKB-Nederland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt ondersteuning met haar deskundigheid en waardevolle internationale contacten, onder meer via het wereldwijde buitenlandnetwerk van ‘Agentschap NL’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding