Fiat Chrysler Automobiles kiest voor Nederland

De juridische standplaats van het nieuwe Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zal in Nederland zijn. Fiscaal gezien zal het autoconcern zich in Groot-Brittannië vestigen. Verder krijgt Fiat Chrysler Automobiles beursnoteringen in New York en Milaan.

Volgens John Elkann, voorzitter van de rvb van het Fiat-concern is het een eerste stap op weg naar een nieuwe toekomst van Fiat Chrysler Automobiles. "Een tocht die tien jaar geleden begon en waar Fiat een weg zocht om haar plaats in een uiterst complexe markt te vinden en waar twee organisaties met een grote historie elkaar vonden. Beide verschillend, maar elkaar geografisch uitstekend aanvullend. FCA geeft ons de mogelijkheden om die toekomst met hernieuwde bezinning en met volle kracht aan te gaan."

Nederland is om verschillende redenen aantrekkelijk voor bedrijven die samengaan, zegt Paul Cronheim in het FD. Als partner bij De Brauw Blackstone Westbroek begeleidde hij de fusie tussen reclamekantoren Omnicom en Publicis, die eveneens hun topholding in Nederland vestigen. Volgens Cronheim is Nederland met name aantrekkelijk omdat het een neutraal land is. "Als een Duits en Frans bedrijf fuseren, kan het aantrekkelijk zijn om in een land als Nederland te gaan zitten," meent Cronheim. Ook zakelijk, politiek en juridisch gezien biedt Nederland voordelen, aldus de advocaat in het zakelijk dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fiat Chrysler Automobiles kiest voor Nederland - Automobielmanagement.nl

Fiat Chrysler Automobiles kiest voor Nederland

De juridische standplaats van het nieuwe Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zal in Nederland zijn. Fiscaal gezien zal het autoconcern zich in Groot-Brittannië vestigen. Verder krijgt Fiat Chrysler Automobiles beursnoteringen in New York en Milaan.

Volgens John Elkann, voorzitter van de rvb van het Fiat-concern is het een eerste stap op weg naar een nieuwe toekomst van Fiat Chrysler Automobiles. "Een tocht die tien jaar geleden begon en waar Fiat een weg zocht om haar plaats in een uiterst complexe markt te vinden en waar twee organisaties met een grote historie elkaar vonden. Beide verschillend, maar elkaar geografisch uitstekend aanvullend. FCA geeft ons de mogelijkheden om die toekomst met hernieuwde bezinning en met volle kracht aan te gaan."

Nederland is om verschillende redenen aantrekkelijk voor bedrijven die samengaan, zegt Paul Cronheim in het FD. Als partner bij De Brauw Blackstone Westbroek begeleidde hij de fusie tussen reclamekantoren Omnicom en Publicis, die eveneens hun topholding in Nederland vestigen. Volgens Cronheim is Nederland met name aantrekkelijk omdat het een neutraal land is. "Als een Duits en Frans bedrijf fuseren, kan het aantrekkelijk zijn om in een land als Nederland te gaan zitten," meent Cronheim. Ook zakelijk, politiek en juridisch gezien biedt Nederland voordelen, aldus de advocaat in het zakelijk dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding