Goede vooruitzichten Nedcar Born

Terwijl de Belgische Genk fabriek van Ford aan het einde van het jaar dicht gaat, floreert de autofabriek Nedcar in Born, vlak over de grens in Limburg.

De assemblagefabriek neemt vanaf de zomer in opdracht van BMW een deel van de productie van de Mini voor zijn rekening. Born ligt op amper 30 kilometer van Genk. De fabrieken van BMW draaien op volle toeren. De Duitse autobouwer verkocht vorig jaar 2 miljoen auto’s, goed voor een stijging met 6,4 procent, waaronder 305.030 Mini’s. Ook dit jaar verwacht BMW groei en om die extra productie op te vangen, doet het nu een beroep op Nedcar. Vanaf de zomer verhuist een deel van de productie van Mini naar Born. Volgens een vakbondsman zijn de banen van de 1,500 werknemers met het nieuwe contract gegarandeerd en kan dat aantal zelfs verdubbelen, want de fabriek mag 10 jaar Mini’s bouwen. De VDAB in Vlaams Limburg heeft speciale aandacht voor vacatures in Born. Vlaams minister-president Kris Peeters schreef een brief naar zijn Nederlandse collega Mark Rutte met de vraag om primair in Vlaams Limburg te rekruteren als er een tekort aan arbeidskrachten opduikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Goede vooruitzichten Nedcar Born - Automobielmanagement.nl

Goede vooruitzichten Nedcar Born

Terwijl de Belgische Genk fabriek van Ford aan het einde van het jaar dicht gaat, floreert de autofabriek Nedcar in Born, vlak over de grens in Limburg.

De assemblagefabriek neemt vanaf de zomer in opdracht van BMW een deel van de productie van de Mini voor zijn rekening. Born ligt op amper 30 kilometer van Genk. De fabrieken van BMW draaien op volle toeren. De Duitse autobouwer verkocht vorig jaar 2 miljoen auto’s, goed voor een stijging met 6,4 procent, waaronder 305.030 Mini’s. Ook dit jaar verwacht BMW groei en om die extra productie op te vangen, doet het nu een beroep op Nedcar. Vanaf de zomer verhuist een deel van de productie van Mini naar Born. Volgens een vakbondsman zijn de banen van de 1,500 werknemers met het nieuwe contract gegarandeerd en kan dat aantal zelfs verdubbelen, want de fabriek mag 10 jaar Mini’s bouwen. De VDAB in Vlaams Limburg heeft speciale aandacht voor vacatures in Born. Vlaams minister-president Kris Peeters schreef een brief naar zijn Nederlandse collega Mark Rutte met de vraag om primair in Vlaams Limburg te rekruteren als er een tekort aan arbeidskrachten opduikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding