Dat zegt voorzitter Eddy van der Vorst, die zich verheugt op een aanzienlijke toename van het ledenbestand. Hiertoe behoren grote partijen zoals Akzo-Nobel, Philips Lighting, ApolloVredestein, Delphi, Bosch, Valeo, JohnsonControls, Denso, Inalfa Roof Systems, voestalpine-Polynorm, TomTom, Allison Transmission, Nedschroef, Bosal, Koni, Helvoet, Mitsubishi Electronics, NRF en Vialle. Maar ook een groot aantal veelbelovende spelers uit het midden en kleinbedrijf, zoals AWL in Harderwijk, die marktleider is op het gebied van robot-lasautomatisering en het in Eindhoven gevestigde HTR Rubber die is gespecialiseerd in hightech rubberproducten.

Om de leden in hun internationale ambities maximaal te ondersteunen organiseert het RAI Industrie Platform jaarlijks een breed scala aan activiteiten, zoals zes platformbijeenkomsten met vooraanstaande internationale sprekers vanuit de Clepa (Europese  federatie van toeleveranciers) en  grote adviesbureaus zoals Roland Berger, PWC, McKinsey, BCG et cetera. Maar het kunnen ook sprekers uit de eigen achterban zijn. Een geheel nieuw initiatief betreft de start – afgelopen januari – van de eerste van een serie Captains Diners, ten behoeve van het topmanagement van deelnemende leden. "Een prima gelegenheden om dieper in te gaan op actuele thema’s, ervaringen met elkaar uit te wisselen en de toekomst van de automotive sector in kaart te brengen."

Verder zegt Van der Vorst veel te verwachten van de ‘Tech Days’ die het RAI Industrie Platform dit jaar in samenwerking met de Nevat en AutomotiveNL bij grote autofabrikanten gaat organiseren. Hierbij kunnen de deelnemende bedrijven hun nieuwste technologie en hun bedrijf presenteren bij de betrokken autofabrikanten, die open staan voor nieuwe toeleveranciers en technologie.

Inmiddels staan Tech Days gepland bij BMW, Toyota in Brussel en bij Volvo in Gotenburg. In het verlengde hiervan is het de bedoeling dit initiatief uit te breiden naar een aantal vrachtwagenfabrikanten. Voorzitter Eddy van der Vorst zegt samen met secretaris Jeroen van de Braak van RAI Autovak in gesprek te zijn met een aantal potentiële leden. Hij verwacht dat ‘een substantieel deel hiervan de toegevoegde waarde van deelname aan het RAI Industrie Platform ziet’.  "Ik verwacht dat het platform in 2014 nog zo’n vijftig procent zal groeien. Daarmee bereiken we dan een landelijke dekking van ongeveer 75 procent."

Bron: Go!Mobility