De betrokken dealerbedrijven zitten in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse/Hillegom, Noordwijk en Velserbroek. Ook vijf regionale schadeherstelbedrijven van Pouw Automotive zijn failliet verklaard, zo heeft het management van Pouw Automotive dinsdag bekendgemaakt.

Pouw-groep is in Nederland dealer van Peugeot, Volkswagen en Audi. Het bedrijf verkeerde al langer in financiële problemen. De Audi- en VW-vestigingen vallen buiten het faillissement, evenals de lease- en verhuuronderdelen. Deze draaien volgens de verklaring gezonde financiële resultaten en kunnen op de steun van de importeur en financiers blijven rekenen.

Gewerkt wordt aan een doorstart, waarbij enkele tientallen ontslagen onvermijdelijk zouden zijn. De Pouw Automotive Groep heeft rond de tweehonderd medewerkers in dienst. Tot curatoren zijn benoemd Roel Jonker en Dennis Steffens van Van Diepen Van Der Kroef advocaten te Utrecht. De dealers en schadebedrijven blijven wel gewoon open, omdat op korte termijn een doorstart wordt verwacht. Klanten zullen geen hinder ondervinden, zegt het management van de Pouw Automotive Group.