De Peugeot-dealers in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp en Lisse-Hillegom gaan verder onder de naam Van Mossel. De curatoren zijn al bezig ook een doorstart te realiseren voor vijf schadebedrijven van Pouw in den lande, die vorige week eveneens failliet werden verklaard. Zij verwachten hierover in de loop van volgende week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. "We zijn er dus nog niet helemaal uit", zegt curator Jonker, "maar we zijn er in elk geval verheugd over dat we voor de Peugeot-dealers een doorstart voor elkaar hebben gekregen. Vooral omdat het ons is gelukt voor een behoorlijk aantal mensen hun baan te behouden."

De curatoren kijken terug op een intensieve periode. "De onderhandelingen die we met achterliggende partijen -importeurs, financiers, gegadigden etc.- voerden, waren gecompliceerd en verliepen moeizaam", zegt Roel Jonker namens de curatoren. "Ondertussen hebben we de autobedrijven vanwege de continuïteit open moeten houden en laten doordraaien. Verder was de medewerking van de Autoriteit Consument en Markten nodig."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding