ING wil via dochterbedrijf Pouw Automotive Oost

Bank-verzekeraar ING poogt volgens het Financieel Dagblad via dochteronderneming Entero een deel van de failliete dealerholding Pouw Automotive over te nemen.

Een recente melding bij de Autoriteit Consument en Markt leert dat Entero op 16 april jl. heeft geboden op Pouw Automotive Oost en enkele daaraan gelieerde schadebedrijven. Bij de dealerdivisie zou het gaan om vestigingen in Zwolle, Kampen, Steenwijk, Rijssen, Deventer, Raalte, Hardenberg en Meppel. Bij de schadeherstelbedrijven is het oog onder meer op ABS Hannink in Deventer gevallen.

Een ING-zegsman heeft de interesse van de bank-verzekeraar bevestigd. Huisbankier ING verschafte het noodlijdende Pouw eind vorig jaar extra krediet ter grootte van tien miljoen euro. Vorige maand ging Pouw Automotive echter failliet, waarschijnlijk door toedoen van achterblijvende verkoopcijfers en een met veel geleend geld gefinancierde stevige overnamereeks.

Het bankroet betrof onder meer de vestigingen in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse/Hillegom, Noordwijk en Velserbroek. De divisie Oost echter bleef buiten het financieel debacle. Mogelijk wil ING met Entero als verlengstuk de leningen omzetten in aandelen. Zodra de stofwolken van het faillissement van Pouw Automotive zijn opgetrokken, zou dan verkoop aan een (nader te bepalen) belangstellende marktpartij kunnen volgen.

ACM gaat nu onderzoeken of er na een eventuele overname niet een te dominante marktpartij ontstaat. Dat proces wordt binnen nu en bijna vier weken verwacht.  

Bestuursvoorzitter Henk van der Kwast van Stern zegt momenteel geen belangstelling te hebben voor een overname van de activiteiten van Pouw Oost. Hij "wacht de ontwikkelingen met belangstelling af", meldt hij desgevraagd aan Dow Jones Nieuwsdienst. Begin dit jaar zette Stern een streep door de overnamegesprekken met Pouw, destijds nog niet failliet.

Reacties

vorig jaar nog 10 miljoen geleend, dat wil de ing.bank terug,
als ze dat via entero
doen is dat voor pouw wel bijzonder prettig, de kas en portomonaie is leeg,
dus er zijn weinig zaken om te kiezen.
netjes van de ing cq entero.

Geplaatst door: andre op
ING wil via dochterbedrijf Pouw Automotive Oost - Automobielmanagement.nl

ING wil via dochterbedrijf Pouw Automotive Oost

Bank-verzekeraar ING poogt volgens het Financieel Dagblad via dochteronderneming Entero een deel van de failliete dealerholding Pouw Automotive over te nemen.

Een recente melding bij de Autoriteit Consument en Markt leert dat Entero op 16 april jl. heeft geboden op Pouw Automotive Oost en enkele daaraan gelieerde schadebedrijven. Bij de dealerdivisie zou het gaan om vestigingen in Zwolle, Kampen, Steenwijk, Rijssen, Deventer, Raalte, Hardenberg en Meppel. Bij de schadeherstelbedrijven is het oog onder meer op ABS Hannink in Deventer gevallen.

Een ING-zegsman heeft de interesse van de bank-verzekeraar bevestigd. Huisbankier ING verschafte het noodlijdende Pouw eind vorig jaar extra krediet ter grootte van tien miljoen euro. Vorige maand ging Pouw Automotive echter failliet, waarschijnlijk door toedoen van achterblijvende verkoopcijfers en een met veel geleend geld gefinancierde stevige overnamereeks.

Het bankroet betrof onder meer de vestigingen in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse/Hillegom, Noordwijk en Velserbroek. De divisie Oost echter bleef buiten het financieel debacle. Mogelijk wil ING met Entero als verlengstuk de leningen omzetten in aandelen. Zodra de stofwolken van het faillissement van Pouw Automotive zijn opgetrokken, zou dan verkoop aan een (nader te bepalen) belangstellende marktpartij kunnen volgen.

ACM gaat nu onderzoeken of er na een eventuele overname niet een te dominante marktpartij ontstaat. Dat proces wordt binnen nu en bijna vier weken verwacht.  

Bestuursvoorzitter Henk van der Kwast van Stern zegt momenteel geen belangstelling te hebben voor een overname van de activiteiten van Pouw Oost. Hij "wacht de ontwikkelingen met belangstelling af", meldt hij desgevraagd aan Dow Jones Nieuwsdienst. Begin dit jaar zette Stern een streep door de overnamegesprekken met Pouw, destijds nog niet failliet.

Reacties

vorig jaar nog 10 miljoen geleend, dat wil de ing.bank terug,
als ze dat via entero
doen is dat voor pouw wel bijzonder prettig, de kas en portomonaie is leeg,
dus er zijn weinig zaken om te kiezen.
netjes van de ing cq entero.

Geplaatst door: andre op