Turnaround Advocaten in Best tast momenteel af in hoeverre er serieuze en realistische interesse is om EMA voort te zetten. Het faillissement van vanmorgen zou het resultaat zijn van schulden en opgezegde kredietverlening door de huisbankier. Alle vennootschappen van het ruim negentig jaar oude autobedrijf, waar circa 160 mensen werken, zijn bij het faillissement betrokken: EMA Autobedrijven en Tyrefit (Eindhoven), EMA Venlo, EMA Helmond, Escee Autobedrijven Valkenswaard, EMA Technische Bedrijven Valkenswaard en Cars Two BV in Eindhoven.

Per 1 november vorig jaar zag het dealerbedrijf na bijna 65 jaar Mercedes-Benz dealer te zijn geweest, zijn verkoopcontract worden opgezegd door de importeur. EMA Automobielgroep ging vanaf dat moment verder als officieel servicepartner voor Mercedes-Benz, gericht op onderhoud en reparatie. Na de opzegging in 2013 werd het Mercedes-dealerschap overgenomen door Smeets Autogroep, met acht vestigingen in Limburg en het oosten van Brabant. Pikant detail: juist afgelopen weekeinde, daags voor het faillissement van EMA, hield Smeets Autogroep open huis met zijn bedrijfswagenafdeling aan de Steenovenweg in Eindhoven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding