Van Mossel: afgehaakt na onderzoek Koops Furness

Na boekenonderzoek bij Koops Furness besloot de Van Mossel Groep eerder deze zomer af te zien van een overname.

"Er waren meer tegenvallers dan ons voorgeschoteld waren", zegt desgevraagd Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep. "Wij zijn altijd op zoek naar goede opportunities. Met de nadruk op goede. Dat was hier niet het geval."

Volgens Berkhof kwam het initiatief om te praten van de zijde van Koops Furness. Van Mossel was de afgelopen zes weken bezig met een due dilligence, waarbij niet alleen de actuele financiële cijfers onder de loep komen maar ook de perspectieven van een overnamekandidaat. Dat gisteren bekend werd dat de onderneming surseance had aangevraagd, kwam voor Berkhof niet als een verrassing, gezien de resultaten van het boekenonderzoek.

Van Mossel Groep wacht nu de ontwikkelingen af. Als de surseance uitmondt in een faillissement, ontstaat een nieuwe situatie. "We blijven er dus naar kijken, maar ook niet meer dan dat", aldus Berkhof. Meerdere gegadigden zullen dat doen, verwacht hij. "Ik neem aan dat Koops Furness met meerdere partijen heeft gesproken. Een kat in het nauw maakt rare sprongen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

eric berkhof, een topper, maar ga ook niet in de fout met de zgn schaalvergroting in
een zo afzwakkende automarkt blijft 1+1 2.

Geplaatst door: andre op

Als meneer Berkhof inderdaad een topper is en reeds een intentieverklaring had getekend, waarom zou hij dan de opmerking maken: een kat in het nauw maakt rare sprongen?

Geplaatst door: Karel op

Meneer Berkhof, inmiddels begrijp ik de opmerking: Een kat in het nauw maakt rare sprongen wel! Om het netjes te zeggen: U bent gewoon voor de gek gehouden en kwam daar op tijd achter!

Geplaatst door: Karel op

Mooiste move is natuurlijk om het bedrijf over te nemen (18/8)en het vervolgens failliet te laten verklaren om hierna een doorstart te maken zonder schulden en de mogelijkheid om een deel van het personeel te dumpen dit alles ten laste van de toeleveranciers en uitkering instanties .
Wie houd hier nu wie voor de gek ?

Geplaatst door: Adri op
Van Mossel: afgehaakt na onderzoek Koops Furness - Automobielmanagement.nl

Van Mossel: afgehaakt na onderzoek Koops Furness

Na boekenonderzoek bij Koops Furness besloot de Van Mossel Groep eerder deze zomer af te zien van een overname.

"Er waren meer tegenvallers dan ons voorgeschoteld waren", zegt desgevraagd Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Groep. "Wij zijn altijd op zoek naar goede opportunities. Met de nadruk op goede. Dat was hier niet het geval."

Volgens Berkhof kwam het initiatief om te praten van de zijde van Koops Furness. Van Mossel was de afgelopen zes weken bezig met een due dilligence, waarbij niet alleen de actuele financiële cijfers onder de loep komen maar ook de perspectieven van een overnamekandidaat. Dat gisteren bekend werd dat de onderneming surseance had aangevraagd, kwam voor Berkhof niet als een verrassing, gezien de resultaten van het boekenonderzoek.

Van Mossel Groep wacht nu de ontwikkelingen af. Als de surseance uitmondt in een faillissement, ontstaat een nieuwe situatie. "We blijven er dus naar kijken, maar ook niet meer dan dat", aldus Berkhof. Meerdere gegadigden zullen dat doen, verwacht hij. "Ik neem aan dat Koops Furness met meerdere partijen heeft gesproken. Een kat in het nauw maakt rare sprongen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

eric berkhof, een topper, maar ga ook niet in de fout met de zgn schaalvergroting in
een zo afzwakkende automarkt blijft 1+1 2.

Geplaatst door: andre op

Als meneer Berkhof inderdaad een topper is en reeds een intentieverklaring had getekend, waarom zou hij dan de opmerking maken: een kat in het nauw maakt rare sprongen?

Geplaatst door: Karel op

Meneer Berkhof, inmiddels begrijp ik de opmerking: Een kat in het nauw maakt rare sprongen wel! Om het netjes te zeggen: U bent gewoon voor de gek gehouden en kwam daar op tijd achter!

Geplaatst door: Karel op

Mooiste move is natuurlijk om het bedrijf over te nemen (18/8)en het vervolgens failliet te laten verklaren om hierna een doorstart te maken zonder schulden en de mogelijkheid om een deel van het personeel te dumpen dit alles ten laste van de toeleveranciers en uitkering instanties .
Wie houd hier nu wie voor de gek ?

Geplaatst door: Adri op