Dit bevestigen meerdere bronnen tegenover Quote, zo meldt het magazine. Quote zegt deze maand te onthullen hoe het leven van Frits Kroymans er sinds zijn zakelijke crash uitziet. Voor de september-editie (vanaf donderdag 21 augustus in de winkel) duikt het blad nog eenmaal diep in het faillissement van het autoimperium. Het resultaat: een uitgebreide reconstructie van het debacle, waarin nieuwe details aan het licht worden gebracht over de fatale deal met General Motors. Of, zoals een direct betrokken directeur het tegen Quote zegt: "We zijn keihard genaaid door de grootste autofabrikant ter wereld."

Frits Kroymans besloot in 2003 in zee te gaan met General Motors voor het importeren van Hummer, Corvette en Cadillac. Helaas bleken deze merken niet zo goed te verkopen waarna het zwaar overgefinancierde Kroymans-imperium in recordtempo in elkaar stortte. Meerdere banken gingen voor honderden miljoenen het schip in en de fiscus draaide op voor 55 miljoen.

Kroymans (74) zelf verdween uit beeld. Tot deze maand zegt Quote want die ‘onthult wat er is geworden van Mister Ferrari. Anekdotes over champagne knallende feesten op Mallorca worden afgewisseld met tranentrekkende verhalen over kostenbesparende vluchten met Ryanair’.
Vriend én vijand doen deze maand een boekje open over Kroymans, die volgens meerdere betrokkenen te allen tijde van al het reilen en zeilen binnen het bedrijf af wist. Frits Kroymans zal ook zelf over zijn hedendaagse situatie het een en ander zeggen. (bron: Quotenet.nl)