Dat maakte het industriële concern uit Eindhoven bekend. De nettowinst verdubbelde ruimschoots, van 27,5 miljoen euro in de eerste 6 maanden van vorig jaar, tot 57,7 miljoen euro.
De omzet ging met bijna een vijfde (19 procent) omhoog tot 1,2 miljard euro. Ook de orderportefeuille van de bus- en auto-onderdelenfabrikant verbeterde, van 647 miljoen euro eind vorig jaar naar 682 miljoen euro medio 2014.

VDL Nedcar, waar sinds vorige maand Mini’s van de band rollen in opdracht van BMW, leverde een omzetbijdrage in de eerste helft van dit jaar van 242 miljoen euro. Die inkomsten schrijft VDL onder meer toe aan het uitlenen van medewerkers en installatiewerkzaamheden voor BMW.
Het familiebedrijf verwacht dat de omzet in heel 2014 uitkomt op 2,4 miljard euro. De nettowinst groeit tot ongeveer 100 miljoen euro, tegen 89 miljoen euro vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding