Belastingherziening is een oplossing voor de zware lasten van het mkb. ‘Het reële beeld is dat er wat ruimte ontstaat op begrotingen. Die ruimte ga ik helemaal innemen en we gaan een groot deel aanwenden voor lastenverlichting’, aldus de minister. ‘De politieke partijen hebben als prioriteit de lasten aan de kant van de werknemer te verlichten’, zo benadrukte hij. Maar Dijsselbloem wil zich inzetten om ook de lasten voor werkgevers te verlagen. ‘Ik ben van mening dat we de komende jaren, als er wat meer ruimte ontstaat, niet alleen moeten kijken naar lastenverlichting aan de werknemerskant, maar ook aan de werkgeverskant.’

Belastingherziening

Dat kan gedaan worden door belastingherziening, zo stelt Dijsselbloem. ‘Deze herziening hangt in de lucht en zou de oplossing zijn voor de zware lasten binnen het mkb. Het kabinet is ook echt van plan dat deze kabinetsperiode op te pakken.’

www.mkb.nl

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding