Om de start van het nieuwe bedrijf te vieren, heeft Henk Kooij afgelopen weekend een openingsreceptie georganiseerd. Hij was bedrijfsleider van het failliete Koops Furness Schadeherstel in Bunschoten. "Ik kreeg na het faillissement meteen al werk aangeboden maar na 21 jaar heb ik Koops Furness in m’n bloed zitten. Ik vond het vreselijk jammer voor Koops, voor de ontslagen medewerkers, voor de klanten. Ik dacht, ik ga het zelf proberen. Ik ben met m’n plannen naar de bank gestapt en die geloofde er meteen in. Ik heb geen enkel probleem met de bank gehad."   

Kooij heeft de activa overgenomen van Koops Furness Schadeherstel en van het reparatiebedrijf Koops Auto, beide gevestigd in Bunschoten, de bakermat van de familie Koops. "Koops Vastgoed is eigenaar van het pand en dus mijn huurbaas."

Henk Kooij begint voorzichtig, zoals hij het zelf uitdrukt. "Ik heb voor de opstart van mijn bedrijf vier mensen overgenomen van Koops Furness Schadeherstel (waren er 19) en een van de twee monteurs van Koops Auto. Ik ga in de regio op de trom slaan. Ik moet met het nieuwe bedrijf bekendheid genereren en wil de klanten terug die we altijd hadden bij Koops Furness. Ze weten wat ze aan mij hebben, ik lever kwaliteit, het moet gewoon goed zijn." Kooij richt zich op de particuliere klant en de ondernemers, waarvan er erg veel zijn in zijn regio. "Ik denk ook aan een openstelling in de avonduren, zodat de ondernemers overdag hun bedrijfsauto niet hoeven te missen."

Henk Kooij zegt als bedrijfsleider van Koops Furness Autoschade de laatste drie jaar al een steeds afnemend aanbod van werk te hebben gehad. "Er kwam door de crisis veel minder werk uit de Koops-Furness bedrijven. Maar ook veel particulieren laten bij een schade het bedrag door de verzekeraar uitkeren, om vervolgens de schade niet te laten herstellen. Ze gebruiken het geld voor andere zaken. Ik heb me erg moeten inspannen om voldoende werk te krijgen. Maar dat lukte redelijk, want we hadden zeventien auto’s rijden voor het vervangend vervoer."  

Kooij Schade & Onderhoud is momenteel bezig met ‘het oppoetsen’ van het bedrijf. "De deuren staan al open, ik wil vanaf de eerste week van oktober werk inplannen en dan moet de zaak gaan draaien. Ik hoop in de toekomst nog een paar van de duizend ontslagen collega’s van Koops Furness een baan te kunnen geven." Henk Kooij is ook bezig om, net als Koops Furness, aansluiting te krijgen bij Focwa en Eurogarant en wil ook zijn rol spelen in de gestuurde schadestroom bij een aantal verzekeraars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding