Ook is er een akkoord omtrent de koop van alle met deze vijf vestigingen verbonden activa. De Autoriteit Consument & Markt heeft op 29 september ontheffing verleend voor deze transactie en doorstart.

Arend Motors wordt aangesteld als Nissan-dealer voor het bewerkingsgebied midden Nederland en zal worden toegevoegd aan Arend Auto, dat de merken Renault en Dacia vertegenwoordigt in de regio Amsterdam en de regio Eindhoven/Den Bosch. De doorstart gebeurt vanuit de huidige Koops Furness-vestigingen in Utrecht-Noord en Amersfoort. Het voornemen is binnen enkele maanden het Nissan-dealerschap te verhuizen naar andere locaties in Utrecht en Amersfoort, waar het merk Nissan op stand-alone basis kan worden gepresenteerd.

Vireo Auto, dat alle aan Fiat gerelateerde merken vertegenwoordigt op meerdere locaties in Noord-Holland en Utrecht, is met de importeur overeengekomen dat het gehele bewerkingsgebied midden Nederland wordt toegekend aan Vireo Auto. In midden Nederland heeft Vireo Auto al vestigingen in Bussum, Houten en Amersfoort. Koops Furness had vestigingen in Nieuwegein, Huizen, Amersfoort, Utrecht-Noord en Zeist, waarvan Utrecht-Noord en Amersfoort worden doorgestart. Binnen 1 jaar na doorstart zal Vireo Auto met maximaal vier vestigingen (Bussum, Utrecht, Houten en Amersfoort) met alle aan Fiat gerelateerde merken het gehele bewerkingsgebied bedienen. Met het creëren van een compacte en effectieve organisatie wordt een forse kostenslag gerealiseerd in midden Nederland.

Met de importeur is overeengekomen dat Stern ook het merk Mitsubishi zal gaan vertegenwoordigen in midden Nederland. De doorstart vindt plaats vanuit de Koops Furness-locaties in Utrecht-Noord en Amersfoort. De toekomstige locatie van deze dealerschappen en de plaats in de Stern-organisatie zijn nog onderwerp van nader overleg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding